Ofte Stilte Spørsmål

Vår ’Ofte stilte spørgsmål’ seksjon, inneholder spørsmål og svar om fergebooking og fergereiser! Klikk på en kategori nedenfor for å se de mest relaterte spørsmålene. Hvis du ikke kan finne et svar til spørsmålet ditt, kan du Kontakt oss.

Mest spurte spørsmål

 • Skal sjåføren inngå i antallet passasjerer?

  Ja. ’Passasjerer’ referer til dem som reiser på fergen, ikke de ekstra passasjerene i et kjøretøy.

 • Hvordan kan jeg vite om jeg skal reise som en frakt bil eller ikke?

  Dette variere fra fergeselskap til fergeselskap, men som hovedregl bør ethvert kjøretøy, som transporterer handelsvarer og kjøretøyer beregnet til å bære handelsvarer, reise som frakt. Hvis du er i tvil, bør du kontakte oss.

 • Hvordan betaler jeg for billetten min?

  Alle billetter skal betales når det bookes. Vi aksepterer alle større bankkort og PayPal. Generelt aksepterer vi ikke bankoverførelser, men kan godkjenne i noen tilfeller.

 • Hvorfor er det ingen avganger når jeg gjerne vil reise?

  Dette betyr enten at seilplaner enda ikke er blitt utgitt, at fergen ikke seiler på den valgte dagen, eller at fergen er full. Kontakt oss hvis du er i tvil.

 • Hvorfor kan jeg ikke få en pris i min lokale valuta?

  Der det er mulig viser vi priser i lokal valuta, men vi kan bare kreve betaling i den valuta som vi igjen blir krevet av det enkelte fergeselskap. Det vil bli vist under bookingen din hvilken valuta billetten din blir utstedt i og også den valuta vi vil kreve av deg.

 • Kan jeg endre bookingen min?

  Hvis billetten din tillater endringer, så ja. Logg inn på Min konto for mer informasjon eller kontakt oss.

 • Kan jeg ta mit kjæledyr eller førerhund med meg?

  Det er mulig å ta med seg kjæledyr på de fleste rutene, men som regel vil det måtte betales et tilleggsgebyr for dette. Lengden og typen av overfarten vil avgjøre om kjæledyret ditt må bli i bilen eller ved et anvist område under overfarten. Hvis det er mulig å booke kjæledyret online vil du få informasjon i din onlinebestilling om hvor kjæledyret ditt må oppholde seg under overfarten. Dersom du er i tvil ta kontakt med oss. Du er selv ansvarlig for å overholde de nødvendige regler og at du oppfyller vilkårene for å oppholde deg i det landet eller det territorium som du reiser til/fra.

 • Når skal jeg sjekke inn?

  Dette varierer etter hvilken fergerute du tar. Seneste oppmøtetid vises når du booker, og vil også fremgå av din bookingbekreftelse. Dersom du reiser med kjæledyr eller behøver assistanse ved havnen anbefaler vi at du møter opp i god tid.

 • Har jeg bruk for et pass?

  Dersom du reiser i landet der passet er utstedt vil et id-kort som regel være nok. I ethvert annet land behøver du pass for å kunne reise.

 • Hvor kan jeg finne dere betingelser og vilkår?