Thira til Diafani Ferge

Thira Diafani fergeruten knytter Kykladene med Dodekanesene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Anek Lines. Det er opp til 2 avganger Uke med seiltid fra ca. 10 timer 30 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Thira Diafani fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Rute og havn detaljer

Trykk her for kart

Thira - Diafani Fergeselskaper

  • Anek Lines
    • 2 Ukentlige Avganger 10 t 30 min
    • Få pris

Thira Guide

Santorini, eller Thira, som er øyas offisielle navn, er en gresk øy beliggende i det sørlige Egeerhavet omkring 200 km sørøst fra det greske fastlandet. Øya er del av Kykladene og, samme med Anafi, er øya det eneste stedet i Europa, som har et varmt ørkenklima. Ethvert beøk til Santorini bør omfatte en tur med yatch til de tre øyene, som ble skapt under en vulkansk eksplosjon i oldtiden. De kalles Nea Kammeni, Palea Kammeni og Thirassia, og plasseringen deres overfor den vestlige delen av øya, gir besøkende mulighet for å se vulkanen og alle vidundrene dens. Santorinis hovedstad, Fira, ligger på toppen av 250 m høy klippe, og giver besøkende en imponerende utsikt over vulkanen. Fira by er full av små hvitkalkede hus i tradisjonell kykladisk arkitektur, blå kuplet kirker og gater fylt med alle slags butikker, restauranter, kaféer og bar.

Øya Santorini har to havner. Hovedhavnen er Athinios, hvor alle ferger og kommersielle fartøyer ankommer. Det er også den gamle havnen, som oftes brukes til cruiseskip. Fra Athinios er det fergeforbindelser til Piræus, Rafina og de andre øyene i Kykladene.

Diafani Guide

Den greske byen Diafani ligger på øya Karpathos, som er beliggende i den sørlige delen av Dodekanesene mellom øyene Kreta og Rhodos. Som den nest største av de Dodekanesiske øyer, strekker Karpathos sig omkring 300 km2, og terrenget er preget av fjell. Det høyeste fjellet er Kali Limni, som ligger 1214 meter over havets overflate. På skråningene av av fjellene er fontener, vinmarker, skoger, oliventrær og mange andre slags frukttrær. Populær blant turister er de klippehulene som er hjem til Middelhavsmunkeselene. Øyas første innbygger, ifølge mytologien, var Lapetos, sønn av Uranus og Gaea (Himmel og Jord).

Øya kan føre tilbake historien sin til den yngre steinalderen og er ett forbundet med historien av Rhodos og de andre øyene i Dodekanesene. Øyas karakter er blitt sterkt påvirket av dem, det erobret den, herunder tyrkene og italienene.