Thira til Kasos Ferge

Thira Kasos fergeruten knytter Kykladene med Dodekanesene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Anek Lines. Det er opp til 2 avganger Uke med seiltid fra ca. 6 timer 50 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Thira Kasos fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Rute og havn detaljer

Trykk her for kart

Thira - Kasos Fergeselskaper

  • Anek Lines
    • 2 Ukentlige Avganger 6 t 50 min
    • Få pris

Thira Guide

Santorini, eller Thira, som er øyas offisielle navn, er en gresk øy beliggende i det sørlige Egeerhavet omkring 200 km sørøst fra det greske fastlandet. Øya er del av Kykladene og, samme med Anafi, er øya det eneste stedet i Europa, som har et varmt ørkenklima. Ethvert beøk til Santorini bør omfatte en tur med yatch til de tre øyene, som ble skapt under en vulkansk eksplosjon i oldtiden. De kalles Nea Kammeni, Palea Kammeni og Thirassia, og plasseringen deres overfor den vestlige delen av øya, gir besøkende mulighet for å se vulkanen og alle vidundrene dens. Santorinis hovedstad, Fira, ligger på toppen av 250 m høy klippe, og giver besøkende en imponerende utsikt over vulkanen. Fira by er full av små hvitkalkede hus i tradisjonell kykladisk arkitektur, blå kuplet kirker og gater fylt med alle slags butikker, restauranter, kaféer og bar.

Øya Santorini har to havner. Hovedhavnen er Athinios, hvor alle ferger og kommersielle fartøyer ankommer. Det er også den gamle havnen, som oftes brukes til cruiseskip. Fra Athinios er det fergeforbindelser til Piræus, Rafina og de andre øyene i Kykladene.

Kasos Guide

Den greske øya Kasos er den sørligste av Dodekanesene og har en historie som er tett forbundet med den nærliggende øya Kreta. Øyas første innbyggere menes å ha vært fønikerne, mens Homer inkluderte øya som en av øyene som deltok i den torjanske krigen. Den lille øya har hatt en betydelig flåte nærvær og brukte flåten sin til å delta i revolusjonen i 1821, som dessverre resulterte i sin fullstendige ødeleggelse av tyrkene i 1824.

Øyas nye historie er forbundet med resten av øyene i Dodekanesene, inntil de alle ble forent med Hellas i 1948. Mange av øyas beboere, og de av Karpathos, utvandret til Amerika og Egypt, hvor de arbeidet med oppføringen av Suezkanalen i midten av det 19. århundret.

Kasos kan nås med ferge fra Pireus, Kreta (Sitia, Agios Nikolaos), Rhodos, Halki og Karpathos.