Thira til Koufonissi Ferge

Thira Koufonissi fergeruten knytter Kykladene med Kykladene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Sea Jets. Det er opp til 7 avganger Uke med seiltid fra ca. 1 time 45 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Thira Koufonissi fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Rute og havn detaljer

Thira - Koufonissi Fergeselskaper

  • Sea Jets
    • 7 Ukentlige Avganger 1 time 45 min
    • Få pris

Thira Guide

Santorini, eller Thira, som er øyas offisielle navn, er en gresk øy beliggende i det sørlige Egeerhavet omkring 200 km sørøst fra det greske fastlandet. Øya er del av Kykladene og, samme med Anafi, er øya det eneste stedet i Europa, som har et varmt ørkenklima. Ethvert beøk til Santorini bør omfatte en tur med yatch til de tre øyene, som ble skapt under en vulkansk eksplosjon i oldtiden. De kalles Nea Kammeni, Palea Kammeni og Thirassia, og plasseringen deres overfor den vestlige delen av øya, gir besøkende mulighet for å se vulkanen og alle vidundrene dens. Santorinis hovedstad, Fira, ligger på toppen av 250 m høy klippe, og giver besøkende en imponerende utsikt over vulkanen. Fira by er full av små hvitkalkede hus i tradisjonell kykladisk arkitektur, blå kuplet kirker og gater fylt med alle slags butikker, restauranter, kaféer og bar.

Øya Santorini har to havner. Hovedhavnen er Athinios, hvor alle ferger og kommersielle fartøyer ankommer. Det er også den gamle havnen, som oftes brukes til cruiseskip. Fra Athinios er det fergeforbindelser til Piræus, Rafina og de andre øyene i Kykladene.

Koufonissi Guide

Den greske øya Koufonisia ligger øst for øya Naxos og vest for øya Amorgos, og består av to holme, Pano Koufonisi og Kato Koufonisi. De to holme er atskilt av et smug som er omkring 200 meter bredt, og øyas navn kommer fra det greske ordet for ”hule øy”, som er en henvisning til de to store hulene, som fikk pirater til å tro at øya var hul, når de så den fra havet.

Pano Koufonisi er den eneste bebodd av de to holme er et populært reisemål for besøkender, som ønsker å slappe av på øyas gyldne strender eller svømme i det krystallklare vannet.