Thira til Sitia Ferge

Thira Sitia fergeruten knytter Kykladene med Kreta. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Anek Lines. Det er opp til 1 avganger Uke med seiltid fra ca. 10 timer.

Seiltiden og hyppigheten for Thira Sitia fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Rute og havn detaljer

Trykk her for kart
For mer informasjon, vennligst besøk våre Ferger fra Kykladene til Kreta side.

Thira - Sitia Fergeselskaper

  • Anek Lines
    • 1 Ukentlig Avgang 10 t
    • Få pris

Thira Guide

Santorini, eller Thira, som er øyas offisielle navn, er en gresk øy beliggende i det sørlige Egeerhavet omkring 200 km sørøst fra det greske fastlandet. Øya er del av Kykladene og, samme med Anafi, er øya det eneste stedet i Europa, som har et varmt ørkenklima. Ethvert beøk til Santorini bør omfatte en tur med yatch til de tre øyene, som ble skapt under en vulkansk eksplosjon i oldtiden. De kalles Nea Kammeni, Palea Kammeni og Thirassia, og plasseringen deres overfor den vestlige delen av øya, gir besøkende mulighet for å se vulkanen og alle vidundrene dens. Santorinis hovedstad, Fira, ligger på toppen av 250 m høy klippe, og giver besøkende en imponerende utsikt over vulkanen. Fira by er full av små hvitkalkede hus i tradisjonell kykladisk arkitektur, blå kuplet kirker og gater fylt med alle slags butikker, restauranter, kaféer og bar.

Øya Santorini har to havner. Hovedhavnen er Athinios, hvor alle ferger og kommersielle fartøyer ankommer. Det er også den gamle havnen, som oftes brukes til cruiseskip. Fra Athinios er det fergeforbindelser til Piræus, Rafina og de andre øyene i Kykladene.

Sitia Guide

Sitia ligger på den greske øya Kreta og er et av øyas minst besøkte steder. Byen ble bygget under venetianske tider, men ble senere ødelagt og deretter gjenoppbygd av tyrkene, men bare litt er tilbake fra denne perioden. Men det er flere indikasjoner spredt rundt i byen om regionens fortid, som kan være av interesse for besøkender. En populær grunn til å besøke byen er for å nyte den lange hvite sandstrand, hvor svømming er god og det er muligheter for forskjellige vannsportaktiviteter. Også populære i området er klostrene dets, som inkluderer Toplou, dets arkeologiske utgravninger, dets palm skogkledde strender og fjellene dets.

Det er fergeforbindelser fra Sitia havn til det østlige Kreta og andre greske øyer, samt havnen Pireus på det greske fastlandet.