COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Ofte Stilte Spørsmål

Vår database med ofte stilte spørsmål inneholde spørsmål og svar om fergebestillinger og reiser! Klikk på de ulike kategoriene under for å se de mest relaterte spørsmålene. Om du ikke skulle finne svaret du ønsker, kan du klikke på Kontakt oss.

Reisedokumenter for fergereisen

  • Kreves det pass for å reise med fergen?

    Du trenger forskjellige typer ID for å reise med en ferge alt avhengig av overfarten og ditt eget statsborgerskap. På de fleste internasjonale ruter trenger du passet ditt for å sjekke inn, men det finnes unntak. Hvis du er en EU-borger og reiser i EU, kan du også bruke et nasjonalt identitetsbevis som er gyldig i EU. Hvis du reiser med ferge mellom Irland og Storbritannia, kan irske og britiske innbyggere bruke et gyldig bilde-ID som f.eks. et førerkort. På mange innenlands ferger er som regel et gyldig bilde-ID eller ingen ID nok for å sjekke inn. Du finner informasjon om hvilke former for ID du trenger på reisen i din bekreftelses-epost.

  • Hvilke dokumenter må jeg ha, når jeg kjører i utlandet?

    Når du kjører i utlandet er du lovpålagt å ha med deg et gyldig førerkort, bilregistreringskort og forsikringsattest. I noen land har de i tillegg spesifikke regler og forskrifter som må følges når du kjører i det aktuelle landet. Vi anbefaler at du alltid sjekker dette før du reiser slik at du er sikker på å følge alle lokale lover og regler.

  • Kreves det visum for å reise med fergen?

    Det kommer an på hvor du er fra og hvor du reiser til. Vennligst sjekk på forhånd. Hvis du tror at du trenger et visum anbefaler vi deg å kontakte den lokale ambassaden. Husk at det også kan ta flere uker å få et visum, sørg derfor for at du søker på visum i god tid før avreisedato.