Ikaria

Ferger til Ikaria

Ikaria er en gresk øy som ligger i Egeerhavet. Den største øyen i nærheten av Ikaria er Samos, som ligger omtrent tyve kilometer vest på sitt nærmeste punkt, mens i øst ligger øyene, Mykonos, Tinos og Andros.

Øya, Ikaria, er rundt førti kilometer lang, åtte km bred, og oppkalt etter Ikarus, som fløy for nær solen og styrtet i havet.

Ikaria har to hovedhavner, Agios Kirikos på sørkysten og Evdilos på nordsiden av øya. Ferger seiler fra fastlandet, samt fra en rekke havner på øyene i nærheten, som Samos, Lesvos, De Egeiske øyer og Kykladene.

Hvis du reiser fra fastlandet, så er Pireus (Athen) knutepunktet for videre reise til mange av de greske øyer, og har daglige avganger til begge havnene på Ikaria med en seiltid fra sju til ti timer. Man kan også reise fra Kavala som ligger på den nordøstlige kysten av Hellas. Disse fergerutene har sjeldnere avganger, og tar også lengre tid.

Ikaria har flere kyst- og fjellveier som tilbyr spektakulære kjøreturer. I sommersesongen så er det daglige bussforbindelser mellom hovedstaden og Therma, Faros, Evdilos, Armenistis og Raches. På disse strekningene er det flere små landsbyer som kan besøkes.

Ikaria er hjem til vakre og idylliske strender, og en av de mest kjente på øya er stranden, Seychellene, som ligger på den sørlige kysten. Andre populære strender er blant annet Yaliskari, Nas, Kampos og Mileopo. Seiling er naturligvis en populær aktivitet på øya, og det er mange muligheter for dagsturer, bading, snorkling og turer til nærliggende øyer.

For besøkende som er interessert i den rike og varierte historien på øya, så er det flere gamle ruiner, som Castle of Koskina, Temple of Artemis på Nas, og restene av de romerske badene i Therma. Ikaria har også flere museer dedikert til øya sin historie og kulturen til sine innbyggere. Disse inkluderer folk -og historiske museum, det arkeologiske museet i Kampos, og museene i folklore på Perdiki og Vrakades.

Les mer Les mindre

Ruter og havner i Ikaria