Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3247 ruter og 668 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Island

Island ligger i Norden og er det landet som er minst befolket i Europa. Øya har en rik historie, og ifølge Landnámabók, (en fortelling som er skrevet om Islands bebyggelse) var nordmenn de første som kom til Island i år 874 e.kr, da Ingolf Arnarsson bosette seg der. Island er vulkansk aktiv med mange geologiske vidundere - nordlys, geysirer og fjell, lavasletter, breelver som renner ned til sjøen og varme kilder som forsyner store deler av landet med varme.

Hva er det å gjøre på Island?

Island er et eventyrspekket land med mange utrolige naturfenomener. Her er det bare fantasien som setter grenser til hvilke aktiviteter du kan gjøre. Om du ferierer i Reykjavik har rideturer på islandshester blitt populært de siste årene. Her kan du velge alt ifra halvdagsturer inn i det vulkanske landskapet til kombinerte turer der du får oppleve hesteryggen og den blå lagune. I den blå lagune kan du slappe av i det tempererte vannet mens du pleier såre muskler, varme kilder er noe av det beste som Island har å tilby. Føler du at en heldagstur kan være det rette for deg kan hesteryggen ta deg helt til vulkanen Hekla og isbreen Eyjafjallajökul.

Island er hjem til mange fascinerende arter i sjøen, og om du aldri har sett hvaler før anbefales det å ta en hvalsafari. The kalde vannet langs kysten er perfekte forhold for de store skapningene. Om sommeren spesielt er det mye hval å se, siden de kommer nærme land for å finne mat, og da har besøkende sjansen til å se disse majestetiske skapningene på nært hold. I sommermånedene fra April til September er det over 20 ulike arter av hval å se. Dette inkluderer vågehval, blåhval, knølhval og spekkhogger som kan ses på den arktiske siden og på den nord- atlantiske siden av øya.

Er du interessert i å se litt vulkansk historie kan du reise til lavatunnelen som ligger 30 min unna Reykjavik. Her vil du få et innblikk i et vulkanutbrudd fra innsiden og se hvordan veggene er bygd opp av flere typer mineraler. Tunnelen er 30 meter bred og 10 meter høy, og for de som er filminteresserte ble scener fra ‘Noah’ med Anthony Hopkins filmet her.

Et besøk i Island er ikke komplett uten å ha besøkt geysirene. Den største ‘Stokkur’ spyr ut brennvarmt vann 30 meter opp i luften hvert tredje minutt. Det varer ikke lenge, men er spektakulært hver eneste gang.

Islandsk mat er en kombinasjon av sjømat og lam. Om sommeren beiter lammene og får i seg mye god næring, og er derfor får du noe av det beste lammekjøttet her. Island har en rekke gode restauranter som serverer alt ifra delikate supper, sjømat, vegetarretter og glutenfrie alternative. Har du lyst på mer enn bare en matopplevelse har alle utestedene i Reykjavik gratis inngang, så du kan fortsette ferien etter du har spist.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt på Island?

På Island finnes de flere busselskaper som opererer rundt om på øya til steder som blant annet Vik, Myvatn, Akureyri, Hofn og høglandet på Island. Bussene er komfortable og har som oftest gratis tråløst internett på sine turer. Billetter til bussturer kan som oftest kjøpes på nett, på hovedbussterminalen i Reykjavik eller på forskjellige turistkontor. I tillegg til dette tilbyr Reykjavik Excursions ulike busspass som gir deg tilgang til et utvalg av ruter for en begrenset tidsperiode.

Om du ønsker å ha litt mer frihet er det gode muligheter for å leie bil, enten ved flyplassen eller i Reykjavik sentrum. Gå for de lokale selskapene, siden de ofte kan gi deg en god pris. Og husk om du virkelig vil utnytte det islandske landskapet må du ha firhjulstrekk.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Island?

De fleste som bestiller fergeruter i Island velger å reise fra Mai til August når været er på sitt beste. Det må sies at været på Island er veldig uforutsigbart, men både juni og Juli er de tørreste månedene og sjansene for det gode været er rundt disse tidene. På Island kan du reise på ferger til forskjellige mindre steder fra Stykkishólmur. Det anbefales å bestil

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

  • Seatours
    • Få pris

Ruter og havner i Island