Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3417 ruter og 693 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Marokko

Marokko ligger i Nord-Afrika og grenser til Algerie i sør. De kjente Atlasfjellene går gjennom Marokko og ender rett ved Atlanterhavet. Landet er full av musikk, farger og duften av forskjellige krydder.

Hva er det å gjøre i Marokko?

Har du lyst på strand og oppleve det majestetiske Sahara. Marokko har mye å tilby både av kultur og opplevelser. Marrakech er en av de populære byene å reise til med sitt store marked og det livlige torget Jamaa el Fna. På dagen er torget fylt med juiceboder, salgsboder og mennesker som tar betalt for at du får ha en ape på skulderen. På kvelden derimot får du se slangetemmere, til tider flammeslukere, dansende gutter, magikere og en rekke personer som forteller eventyr på arabisk. Dropp kartet når du går rundt i medinaen, her er det mange små gater så her må du bare finne ting som du kan gjenkjenne på vei tilbake til hvor du bor. Ønsker du å se litt mer grønt i Marrakech kan du ta turen til Jardin Majorelle som den tidligere franske designeren Yves Saint Laurent har vært med og pusset opp.

Et besøk til Marokko er ikke fullkomment uten å ha opplevd ørken og kamelriding. Her er det to forskjellige å besøk, den ene Zagora med lite sanddyner og Merzouga som er lengre borte, men har de fantastiske sanddynene slik som du ser på film.

Ønsker du å oppleve mindre turisme, men likevel ta inn marokkansk kultur er en tur til Rabat et bra valg. Her finner du markedsplasser, og slik som mange andre byer i Marokko en ny og en gammel del, men det er mer avslappende forhold.

I Fez finnes Nord-Afrikas eldste medina eller bydel som det heter. Her er Marokkos kulturelle, religiøse og kreative senter. Her finner du også verdens eldste universitet, ‘University of al Karaouine’. Marokko har god mat og du kan ikke unngå å smake en rett som er tilberedt i en tagine. Når du åpner keramikkfatet vil duftene av krydder og kjøtt få vannet til å renne i munnen, nyt måltidet mens du blir underholdt av magedans.

Er du e som vil ha marokkansk kultur kombinert med strand kan du oppleve det i Agadir. Byen ble rammet av et jordskjelv i 1960 og måtte bli gjenoppbygd, så på en måte er det Marokkos yngste by i utseende. Strand kan også oppleves i Marokkos økonomiske sentrum Casablanca.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Marokko?

Om du skal reise over lengre perioder er den beste måten å komme seg rundt med buss eller leiebil. Det er en rekke firmaer som har ekskursjoner til forskjellige steder, men om du vil utforske stedene selv og ikke havne på de ulike turistfellene er leiebil det beste. Det går også ann å leie en taxisjåfør for en dag, bare husk å prut ned prisen. Når du befinner deg i storbyene er taxi den beste måten, om du ønsker å unngå den steikende solen og kartene på mobilen din ikke helt fungerer.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Marokko?

Fra April til Oktober er været i Marokko på sitt beste. Vil du ha steikende sol reiser du dit i juli eller august. Om du heller vil ha mer levelige temperaturer reiser du i mai eller september. De dyreste t

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Balearia
  • Få pris
 • Naviera Armas
  • Få pris
 • La Meridionale
  • Få pris
 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
Se alle fergeselskaper

Marokko anmeldelser

 • "Elendig informasjon "

  Holdt på å miste skipet, kun spansktalende, fikk beskjed om å sitte å vente, da jeg endelig skulle sjekke inn, var bussen til skipet gått. Heldigvis ble jeg kjørt i hui og hast, rakk ombord idet de skulle starte seilasen.Samme på returen,jeg hadde billett,men fikk ikke vite at jeg skulle ombord i en buss.Såvidt damen i billettluken gadd å se opp,og i siste øyeblikk ringt etter taxi.Dette ble dyrt for meg,rakk såvidt båten. Personalet ombord var supre,god service.

  Les mer Les mindre
 • "Godt selskap"

  Har reist på begge selskaper, og Neptune klasse er den mest behagelige måten å reise. Maten er imidlertid en smule begrenset, med mindre man ønsker et fullt tradisjonelt spansk måltid. Mange tar med en piknik, som nok er den beste løsningen. Bussen til/fra terminalen er lett.

  Les mer Les mindre
 • "Alt i alt et fornuftig alternativ til å fly"

  Reiste Barcelona til Palma som gående passasjer, på en natte overfart, og hadde booket en lugar for 4. Etter innsjekking i Estacio Maritime ble vi vist til en kø til en buss, som ville kjøre til fergen, omkring 5 km vekk. Ingen forklaring på dette ble gitt. Skipet var ok, men deler var overfylt med grupper uten lugarer, men lugaren vi hadde var ren og større enn forventet. Vi brukte ikke catering, bortsett fra en rask drink i bar (ok) og en kaffe om morgnen (nokså forferdelig). Bortsett fra bussturen – som vi godt kunne ha unnvært – var båten effektiv og i tiden. Samlet sett, er det et godt alternativt til å fly, men den samlede servicen var ikke så god som fergene på Nordsjøen og Den Engelske Kanal (DFDS og Brittany Ferries).

  Les mer Les mindre
 • "Fremragende service"

  En lett tur fra start til slutt. Punktlig service. Skipet var fantastisk med masse av fasiliteter til å holde alle underholdt.

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Fergeguider, videoer og anmeldelser​

Ruter og havner i Marokko