Book en Stromness ferge

Stromness fergehavn i Orknøyene knytter deg med Scrabster i Skottland med et valg av opp til 21 avganger ukentlig. Seiltiden for Stromness til Scrabster overfarten er fra 1 time 30 minutter, og med Northlink Ferries.

Stromness havn kart

Trykk her for kart

Stromness Ferge servicer

 • Northlink Ferries
  • 3 Daglige Avganger 1 time 30 min
  • Få pris

Stromness Guide

Stromness havn regnes som en av de mest fortryllende havne å ankomme til. Den pittoreske havnefront er en presesjon av små steiner.

Den beskyttede naturhavn er kjent som Hamnvoe og antas å ha vært brukt i vikingtiden, men byen selv var ikke rett før 1800 tallet. Den gamle by Stromness krammer kysten og har bare en gate, som er en smal og vridd affære.

Den ble bygget lenge før automobilen og er stadigvekk brolagt med store steinheller. Katedral seksjonen som starter ved Stromness Hotel, er kjent som Victoria Street. På østsiden av gaten er husene beliggende ut mot havet og originalt ville hvert hus skulle ha sin egen bro, hvor handelsmenne kunne handle med passerende skipe.

Slik kommer du til Stromness havn

 • Med bil

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Med buss

  Ferry Road, Stromness, Orkney, KW16 3BH

 • Stromness Overnatting

  Hvis du ønsker å tilbringe en natt i eller i nærheten av Stromness før eller etter din reise, eller hvis du er på utkikk etter akkommodasjon for hele din opphold, kan du besøke vår Stromness Overnatting side for de beste prisene og ett av de største utvalgene online.