Thessaloniki til Izmir Ferge

Thessaloniki Izmir fergeruten knytter Hellas med Tyrkia. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Levante Ferries. Det er opp til 3 avganger Uke med seiltid fra ca. 13 Timer.

Seiltiden og hyppigheten for Thessaloniki Izmir fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Thessaloniki - Izmir Fergeselskaper

  • Levante Ferries
    • 3 Ukentlige Avganger 13 t
    • Få pris

Thessaloniki Guide

Thessaloniki er den nest største byen i Hellas, og også hovedstaden i den makedonske regionen i landet. Byen ligger på den nordlige kanten av Thermaikos bukten og er avgrenset av Mount Chortiatis mot sørøst og Golften mot øst. Byen ble grunnlagt av Kassander av Mecedon i år 315 f.kr, og ble en viktig havneby i romertiden, da den ble den nest største og rikesten byen i det bysantinske riket. Byen ble erklært et Unesco verdensarv område på grunn av de mange bysantinske monumenter i byen. Det er også en rekke romerske, osmanske og sefardiske jødiske monumenter. Thessaloniki betraktes som den kulturelle hovedstaden i Hellas og har mange teatre og spillesteder.

Det er fergeforbindelser fra byens havn til Varthi via Lemnos, Mitilini og Chios og deretter videre til Kavala. Passasjerfasiliteter i havnen inkluderer venteværelser, kaféer, informasjonsskranker og offentlige telefoner.