Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 2672 ruter og 690 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Ventotene

Ventotene er en av de pontinske øyene i Italia, i Lazio-regionen i Tyrrenhavet, som ligger ved Campania kysten. Øya er bare tre kilometer lang og 800 meter bred og en av to bebodde øyer i skjærgården.

Ventotenes navn stammer fra det italienske ordet for ’vind’, på grunn av den dominerende vind, og ble benyttet av de gamle romerne som en fengselsøya, og keiser Augustus forviste datteren hans her i reaksjon til hennes overdrevne utroskap. Og under annen verdenskrig inneholdt det et tysk garnison, som ble frigjort uten at et skudd ble fyret. I dag, med en ydmyk befolkning på 700, er Ventotene en attraktiv ferieøya som oser av en autentisk sjarm.

Ventotenes største severdigheter inkluderer dets sjarmerende romerske ruiner og arkitektoniske prestasjoner. Mest imponerende av alt er det omfattende nettverket av vannsystemer, som ble gravd ut under den keiserlige perioden, pga. mangelen på ferskvann kilder for å fange og lagre regnvann og kanalisere det rundt på hele øya, bygget nær den gamle havnen. Dessuten ble fem gamle romerske ship oppdaget i 2009 hvilende på den omgivende havbunnen, med noen av gjenstandene nå på det arkeologiske museet.

Villa Giulia, bostedet av Augustus forviste datter, sitter på baksiden av Punta Eolo på øyas nordligste spiss. Defineret av lave vegger, fortryllende fragmenter av mosaikker, malte veggmalerier og ødelagte bad, kan strukturen best nytes på en guidet tur, hvor du virkelig kan verdsette dens tidligere prakt.

Ventotene er rask og enkel å seile til, med avganger fra mange steder med ferge. Enten du reiser fra fastlandet, Napoli eller Formia, eller naboøyene Ponza og Ishica, kan du velge mellom et utvalg av landets største fergeselskaper som tilbyr regelmessige ruter hele uken.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

  • Laziomar
    • Få pris
  • SNAV
    • Få pris
  • NLG
    • Få pris

Ruter og havner i Ventotene