Aberdeen til Kirkwall Ferge

Aberdeen Kirkwall fergeruten knytter Skottland med Orknøyene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Northlink Ferries. Det er opp til 4 avganger Uke med seiltid fra ca. 6 Timer.

Seiltiden og hyppigheten for Aberdeen Kirkwall fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Aberdeen - Kirkwall Fergeselskaper

  • Northlink Ferries
    • 4 Ukentlige Avganger 6 t
    • Få pris

Gjennomsnittlige Aberdeen Kirkwall priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Aberdeen Kirkwall ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Aberdeen Guide

Aberdeen er en by beliggende i den nordøstlige delen av Skottland og er Skottlands tredje folkerike by. Aberdeen, ofte kalt ”The Granite City” på grunn av bygningene sine, hvorav mange er konstruert av lokalt granitt, har to universiteter, og er et viktigt punkt for viksomheter som er involvert i oljeindustrien i Nordsjøen.

Aberdeen ligger på kysten og har en lang sandstrand mellom elven Dee og elven Don, som blir til høye sanddyner nord for Don, som strekker seg så langt som til Fraserburgh.

Byens havn startet som en fiskehavn, og flyttet så til oljeindustrien. Aberdeen er nå en viktig havn for Østersjøen og Skandinavia.

Kirkwall Guide

Byen Kirkwall ligger på Orkneyøyene og er øyas største by og hovedstad. Byens navn kommer fra Kirkjuvagr, som senere ble endret til Kirkvoe, Kirkwaa, også endelig til Kirkwall. Orkneyøyene ligger ut for den nordøstlige kysten av Skottland og en av byens mest populære attraksjoner er sandstenen St Magnus Cathedral, som betraktes som den fineste middelalderske bygningen i Skottland. Andre steder av interesse er den gamle nordiske by, som omfatter bispegården og Earl palass.

Kirkwall er nå en blomstrende kjøpstad og har et travelt sentrum med mange butikker og restauranter. Besøkender vil finne et stort utvalg av overnattingsmuligheter på øya. Det er fergeforbindelser fra Orkney til Aberdeen (6 timer), Scrabster (90 minutter) og John O´Groats.