Kas til Kastelorizo Ferge

Kas Kastelorizo fergeruten knytter Tyrkia med Dodekanesene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Dodecanese Flying Dolphins. Det er opp til 14 avganger Uke med seiltid fra ca. 20 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Kas Kastelorizo fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Kas - Kastelorizo Fergeselskaper

  • Dodecanese Flying Dolphins
    • 14 Ukentlige Avganger 20 min
    • Få pris

Kastelorizo Guide

Kastelorizo er en gresk øy som er den minste, og måske den vakreste, av Dodekanesene. Den ligger på den mest østlige kanten av Hellas og kjennes iblant ved sitt gamle navn, Megisti, som den het frem til middelalderen. Under denne delen av øyas historie, bygget riddere av St John Castello Rosso, med sine dobbelt vegger og brystvern, på klippene over havnen. Det er fra denne konstruksjonen øyas nåværende navn stammer fra. I øyas nye historie førte fiskeri og skipsfart til dens voksende rikdom.

Kastelorizos eneste befolket område er i og omkring den maleriske Kastellorizo landsby, som har to områder – Pigadia og Chorafia – og kan kjennes ved sine gamle smug og tradisjonelle fargerike hus, komplett med tre balkonger.

Det er fergeforbindelser fra øyas havn til Rhodos, Kos, Nisyros, Pireus, Kalymnos, Symi og Astypalea.