Paros til Kea Ferge

Paros Kea fergeruten knytter Kykladene med Kykladene og leveres for øyeblikket av 2 fergeselskaper. Sea Jets seiler opp til 1 avganger ukentlig med en seiltid på omkring 3 timer 35 minutter mens Hellenic Seaways servicen seiler pop til 2 avganger ukentlig med en seiltid fra 10 t 10 min.

Det er 3 Uke overfarter på Paros Kea ruten mellom Kykladene og Kykladene. Sammenlign nå og få den beste prisen!

Paros - Kea Fergeselskaper

  • Sea Jets
    • 1 Ukentlig Avgang 3 t 35 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 2 Ukentlige Avganger 10 t 10 min
    • Få pris

Paros Guide

Den greske øya Paros ligger i Egeerhavet og er en del av Kykladene. Øya ligger vest for øya Naxos og 160 km sørøst for havnen i Pireus. Paros er historisk kjent for sin fine hvite marmor. Rundt om på øya kan du finne marmorgruver og steinbrudd, men de er ikke i drift lenger. I dag er øyas viktigste inntektskilde turisme. Hovedstaden, Parikia, er en typisk vakker kykladisk landsby med hvitkalkede hus og neo-klassiske herregårder. På toppen av fjellsiden midt i byen kan du se et gammelt venetiansk slott fra 1200-tallet. Fra slottet kan du få en storslått utsikt utover byen og området rundt. Andre attraksjoner er kirken Panayia Ekatontapyliani som er fra ca. år 326.
Havnen ligger også i Parikia, og herfra er det fergeforbindelser til Pireus og de andre øyene i Kykladene.

Kea Guide

Den greske øya Kea er del av Kykladene, selv om arkitekturen i bygningene og landskapet er forskjellig fra de andre øyene i Kykladene. Øya kalles også Tzia, og ligger sør for Attika og overfor byen Lavrion på det greske fastlandet.

På grunn av Keas nærhet til Athen er øya populær blant athenene, som besøker den på weekendturer.

Øyas havn ligger i den vakre lille byen Korissia, som også er en av øyas mest populære attraksjoner. Byen kan kjennes ved sine hvitkalkede hus, komplett med fargerike tak, sine snodde gater og vakre kirker. Øya er også populær blant dykkere som elsker dens krystallklare vann og rike marine liv.