Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3604 ruter og 720 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Kykladene

Kykladene er en gruppe med 200 greske øyer i Egeerhavet, sørøst for det greske fastlandet. Øyene ligger mellom Athen og Kreta og er lett tilgjengelige å reise til. De fleste av de er små og ubebodde, men noen av de mest populære å besøke er Mykonos, Naxos, Santorini, Los, Delos og Milos. Hver øy er unik og har noe for enhver.

Hva er det å gjøre i Kykladene?

Hver øy i Kykladene har sine egne kjennetegn, og de fleste er små nok til å utforske på et par dager. Derfor er øyene ideelle for de som vil drive med øyhopping og få forskjellige inntrykk i løpet av ferien

Mykonos og Santorini er de mest populære av øyene i Kykladene. Den beste for de som ha et livlig natteliv er Mykonos. Her er det meste sentrert rundt Mykonos Town, og alt er tilrettelagt for en morsom kveld ute. Øya har også fine strender, og er et paradis for vannsport, slik som surfing, windsurfing og seiling. Er du ute etter en stille strand er det anbefalt å besøke de nordlige delene av øya. Øya har som de andre øyene god mat og den greske gjestfriheten.

Santorini er den andre av de to populære øyene og har et krater i midten som kalles en ‘kaldera’ som har blitt til av vulkanene som er i området. Øyas landsbyer ligger på spektakulære klipper med utsikt over havet. Santorini er hjemstedet for ruinene av byen Akrotiri, et slags mini Pompeii, men mye mindre. Her finner du også verdens fineste solnedgang, helt perfekt dersom du er på romantisk ferie.

Los er en av øyene i Kykladene som tiltrekker seg mennesker under 25 år. Her er det så klart strender og god mat, men også høy partyfaktor, men et yrende liv av unge mennesker. Du vil også finne at mennesker tar med seg soveposer og sover på den lokale stranden på kvelden, etter at de har festet ferdig. I tillegg til høy partyfaktor er det også utgravninger etter forhistoriske bosetninger som du kan se i Skarkos, her kan du se rester etter befolkning fra tidlig kykladisk tid, og se rester etter to etasjes hus, steinlagte gulv og det som ser ut som et kloakksystem.

Ikke langt ifra Los finner du Naxos som er en stor, grønn og fjellrik øy med lange sandstrender. Øya er selvforsynt, og mange kjenner øya som potetøya, siden det dyrkes mye potet her. Øya har mange historiske steder, slik som marmorporten på holmen Palatia ved havnen. Andre steder å se er Panagia Drossiani-kirken og det venetianske museet. Ønsker du historie og kultur bør du bruke hele dagen i gamlebyen med å utforske de forskjellige husene og se deg rundt.

Paros tilbyr et lange mindre dramatisk landskap og er hjemsted for typiske fiskerlandsbyer, gode strender og livlig natteliv.

Milos, som også har blitt til av vulkansk aktivitet har spektakulære grotter, som er spennende dersom du skal snorkle eller dykke. Øya har fine sandstrender, varme kilder, vakre gamle kirker og restene av en forhistorisk bosettelse.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Kykladene?

Som en ville forvente av en øygruppe er den enkleste måte å reise rundt med ferge. Fra fastlandet kan du reise fra havnene i Pireus (Athen), Rafina og Lavrio, disse stedene har forbindelser til de fleste øyene som: Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Ios og Milos.

De fleste som reiser til Kykladene reiser som gående passasjerer, men øyene har gode veier så det er ingenting som tilsier at du ikke kan ta med bil og kjøre rundt, da finner du også de fine avsidesliggende strendene.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Kykladene?

De meste populære tidene å reise til Kykladene er i juli og august. Klimaet er da på sitt varmeste. Om du ønsker å unngå litt av turist-rushet og ha en litt mer avslappet ferie reis tidlig på sommeren eller på seinsommeren. Da får du også gode priser og slipper så mye folk overalt.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • SeaJets
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • Få pris
 • Blue Star Ferries
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • Få pris
Se alle fergeselskaper

Kykladene anmeldelser

 • "Flott båt. Denne bør også Apollo bruke"

  Flott båt. Tok oss sikkert og behagelig over til Santorini fra Naxos

  Les mer Les mindre
 • "Blue Star Feios til Naxos"

  Bra.

  Les mer Les mindre
 • "Pireus til Naxos"

  Fin tur med Blue Star Ferries

  Les mer Les mindre
 • "Nice trips"

  Traveled two times with Direct Ferries this summer and was very pleased both times. They were on schedule both times and the crew was helpfull and serviceminded. Recommended!

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Fergeguider, videoer og anmeldelser​

Ruter og havner i Kykladene