Heraklion til Syros Ferge

Heraklion Syros fergeruten knytter Kreta med Kykladene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Minoan Lines. Det er opp til 3 avganger Uke med seiltid fra ca. 6 timer 35 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Heraklion Syros fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Heraklion - Syros Fergeselskaper

  • Minoan Lines
    • 3 Ukentlige Avganger 6 t 35 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Heraklion Syros priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Heraklion Syros ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Heraklion Guide

Den greske Heraklion er hovedstaden og den største byen på øya Kreta. Knossos er en populær turist attraksjon, og ligger ca. 5 km fra Heraklion. Dette viktige arkeologiske området var Palace of King Minos og hjem til Minotaurus, hvis man tror på legenden. Slottet ble bygget over restene av en tidligere bosetning fra steinalderen.

En viktig attraksjon i selve byen er det arkeologiske museum, som ligger på det ene hjørnet av den sentrale Eleftherias Square, i et ombygget kraftwerft. Museet innsamler og viser mange gjenstander fra Knossos, Archanes, Phaestos, Zakro og mange andre arkeologiske steder på øya. Museets samling spenner over flere tusen år og omfatter Phaestos disk, klassiske hellenske og romerske skulpturer, freskoer, juveler, veggmalerier og keramikk.

Heraklion havn er viktig for både passasjertrafikk og frakt. Herfra er det fergeforbindelser til Santorini, Los, Paros, Mykonos og Rhodos. Det er også daglige avganger til Piræus på fastlandet.

Syros Guide

Den greske øya Syros er del av Kykladene, og er usedvanlig, siden arkitekturen dens er mer middelaldersk enn den typiske kykladiske arkitekturen. Øyas hovedstad er Ermoupolis, og her kan man se noen fine eksepmpler på venetianske palé. I Vaproia kvarter kan besøkender finne deilige, store kirker og imponerende neo-klassiske bygninger, som rådhuset og Apollo Theatre. Øyas strender er også populære, og de er godt utstyrt til turister og har et godt utvalg av fasiliteter.

Øya kan føre tilbake historien sin til det 3. århundret f.kr., hvor tegn på bosetning er blitt funnet i Halandriani og Kastri deler av øya. Gjenstander funnet viser at det var en slags metall workshop på øya, som muligens hadde handelsforbindelser med Lilleasia.