Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3247 ruter og 668 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Kreta

Den vakre øya Kreta er den femte største øya i Middelhavet, og den største av de greske øyene med en befolkning på rundt en halv million mennesker.

Til tross for den vakre kyststrekningen, handler Kreta ikke bare om sol, hav og strand. Denne særskilte øya er full av vitalitet, kultur, varme og gjestfrie mennesker.

Hva er det å gjøre på Kreta?

Selv om Kreta er kjent for havet og strendene, har øya et landskap fylt av kontraster. Her finner du alt ifra fruktbare kystnære sletter til barske fjell, travle storbyer og fredelig landsbyer på fjellskråningene.

Kreta er et svært populært feriemål, som byr på mange forskjellige typer steder å bo, her finner du luksushotell, leiligheter og campingplasser.

Et besøk til Knosses er nødvendlig når du besøker Kreta. Byen ligger like utenfor hovedstaden Heraklion. Helt frem til 1900-tallet var Knossos regnet som et mytologisk sted. Det er her den minoiske kongen Minos skulle ha hersket og regjert. Også legenden om Theseus og minotauren i labyrinten stammer herifra.

For mange er Elafonissi, Kretas vakreste sandstrand, mye på grunn av det rosa skimmeret som sanden gir. Stranda blir av den grunn kalt Kretas Maldivene. Rundt Elafinissi er landskapet vakkert og burde utforskes. Ønsker du å være på en strand der du ikke tråkker på naboen, eller har naboen pustende rett i nakken da er Agios Pavlos perfekt. Her kan du ta med deg pikniken og tilbringe en hel dag med å bade, utforske og slappe av omringet av klippene som ligger rett ut i havet.

På Kreta finnes også Europas lengste bergkløft som er Samaria-kløften. Er du litt sprek eller bare ønsker en tur for å utforske landskapet er dette en 16 kilometers tur som tar deg gjennom flott natur.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt på Kreta?

På Kreta er den eneste måten å komme seg rundt med buss. Bussnettverket dekker store områder og du kan fint bruke busser til dagsturer. Om du derimot vil utforska øya selv, kan det være lurt å leie en bil slik at du kan utforske alle områdene på øya.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Kreta?

De mest populære tidene å reise til Kreta er fra februar til mars og juni til august. For å unngå de høye prisene reis utenfor høysesongen for du kan få minst like fint vær da. Om du likevel vil reise i høysesongen bestill billettene i god tid.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Anek Superfast
  • Få pris
 • Minoan Lines
  • Få pris
 • SeaJets
  • Få pris
 • Anek Lines
  • Få pris
Se alle fergeselskaper

Ruter og havner i Kreta