Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 2799 ruter og 660 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Ikaria

Ikaria er en gresk øy som ligger i Egeerhavet. Den største øyen i nærheten av Ikaria er Samos, som ligger omtrent tyve kilometer vest på sitt nærmeste punkt, mens i øst ligger øyene, Mykonos, Tinos og Andros.

Øya, Ikaria, er rundt førti kilometer lang, åtte km bred, og oppkalt etter Ikarus, som fløy for nær solen og styrtet i havet.

Ikaria har to hovedhavner, Agios Kirikos på sørkysten og Evdilos på nordsiden av øya. Ferger seiler fra fastlandet, samt fra en rekke havner på øyene i nærheten, som Samos, Lesvos, De Egeiske øyer og Kykladene.

Hvis du reiser fra fastlandet, så er Pireus (Athen) knutepunktet for videre reise til mange av de greske øyer, og har daglige avganger til begge havnene på Ikaria med en seiltid fra sju til ti timer. Man kan også reise fra Kavala som ligger på den nordøstlige kysten av Hellas. Disse fergerutene har sjeldnere avganger, og tar også lengre tid.

Ikaria har flere kyst- og fjellveier som tilbyr spektakulære kjøreturer. I sommersesongen så er det daglige bussforbindelser mellom hovedstaden og Therma, Faros, Evdilos, Armenistis og Raches. På disse strekningene er det flere små landsbyer som kan besøkes.

Ikaria er hjem til vakre og idylliske strender, og en av de mest kjente på øya er stranden, Seychellene, som ligger på den sørlige kysten. Andre populære strender er blant annet Yaliskari, Nas, Kampos og Mileopo. Seiling er naturligvis en populær aktivitet på øya, og det er mange muligheter for dagsturer, bading, snorkling og turer til nærliggende øyer.

For besøkende som er interessert i den rike og varierte historien på øya, så er det flere gamle ruiner, som Castle of Koskina, Temple of Artemis på Nas, og restene av de romerske badene i Therma. Ikaria har også flere museer dedikert til øya sin historie og kulturen til sine innbyggere. Disse inkluderer folk -og historiske museum, det arkeologiske museet i Kampos, og museene i folklore på Perdiki og Vrakades.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Hellenic Seaways
  • Få pris
 • Dodekanisos Seaways
  • Få pris

Ikaria anmeldelser

 • "Flyingcat til Skopolos"

  Jeg var svært imponert med Direct Ferries. Vår tid for utreisen ble endret, men vi fikk telefonisk beskjed før reisedatoen vår, og det ble også bekreftet med en sms. Dessverre var havet urolig og mann min og andre passasjerer led av sjøsyke. En av de ansatte leverte de nødvendige posene!

  Les mer Les mindre
 • "Seajet 2 er en god ferge, men ..... "

  Alltid forsinket! Et tilfelle kom fergen en time+ for sent! Ved alle tre leiligheter, var fergen forsinket. Fra Naxos til Sifnos, fra Sifnos til Folegandros og fra Folegandros til Amorgos. Jeg tror til og med de lokale grekene er klar over det. Det er en skam for selskapet! Håper at de kan rette opp på dette, særlig siden vi ikke engang reiste i høysesongen.

  Les mer Les mindre
 • "Enestående støtte, da fergen ble forsinket"

  Halvveis på reisen vår fra Hyrad til Pireus på Flying Dolphin, brøt fergen sammen, så vi nådde nesten ikke flyene våre tilbake til London. Det var en svært behagelig kvinnelig medarbeider, som unnskylte. Jeg kan ikke huske navnet hennes, men hun hjalp oss uhyrelik. Hun hjalp oss med å få bagasjen vor fra båten og løp med det for å møte sjåføren. Og vi nådde flyene våre. Takk!

  Les mer Les mindre
 • "Punktlig og effektiv service"

  Min mann og jeg reiste nylig fra Pireus til Syros med Hellenic og servicen deres var punktlig og effektiv. De leverer alle de tingene som kreves for en tre timers overfart. Gode punkter: papirløs innsjekking og masse av sitteplasser. Middelmådige punkter: bord sitteplassene var ubehagelige etter en stund – dårlig design. Alle offentlige meldinger var på gresk, litt slående når du har bruk for å vite når du kommer av båten, og du ikke snakker språket!

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Ferge guider, videoer og anmeldelser

Ruter og havner i Ikaria