Thira til Andros Ferge

Thira Andros fergeruten knytter Kykladene med Kykladene. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Golden Star Ferries. Det er opp til 5 avganger Uke med seiltid fra ca. 4 timer 35 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Thira Andros fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Thira - Andros Fergeselskaper

  • Golden Star Ferries
    • 5 Ukentlige Avganger 4 t 35 min
    • Få pris

Andros Guide

Den greske øya Andros ligger omkring 10 km sørøst av øya Euboea og 3 km nord av øya Tinos og er del av Kykladene. Andros er omkring 40 km lang og 16 km bred på sitt bredeste punkt. Øya, som har en rik maritime historie, er den nordligste øya i Kykladene. Øyas indre og kystnære terreng er preget av fjellkjeder avbrutt av sletter og elver med en klippekyst avbrutt av sandstrender.

Øyas hovedstad heter Hora (gresk for hovedby) og her vil man finne en blanding av arkitektoniske stilarter, fra typisk kykladisk til neo-klassis og middelalderlig. I byen vil besøkender bli møtt av smale gater, deilige kirker og museer, en stor plass og en rekke kaféer og restauranter. På en holme som er forbundet med hovedøya, er det også et fransk slott, komplett med en buet steinbro som daterer tilbake til det 13. århundret.

Fra øyas havn er det fergeforbindelser til Pireus og Rafina, samt de andre øyene i Kykladene og Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi og Amorgos.