Skottland

Slik bookes ferger fra Skottland til Orknøyene

Det er 3 fergeruter mellom Skottland og Orknøyene med 46 avganger ukentlig. Northlink Ferries leverer 2 ruter, Aberdeen til Kirkwall seiler 4 avganger ukentlig & Scrabster til Stromness omkring 3 ganger daglig. Pentland Ferries leverer 1 rute, Gills Bay til St Margaret's Hope som seiler 3 ganger daglig.

Regelmessigheten og varigheten av overfarter kan variere fra tid til annen, slik at vi anbefaler at du bruker pris-søk vår for overfarter fra Skottland til Orknøyene for å sjekke informasjon.

Skottland Orknøyene kart

Trykk her for kart

Om Skottland:

Skottland er det nordligste landet i Det Forente Kongeriket, og bestikker den nordlige tredjedelen af den jorden som deler grense med England mot sør.

Skottland er et vakkert land, som er kjent forsitt dramatiske landskap av fjell og forrevne kyster, med de naturlige scenene i det skotske høylandet som en topp vinder.

Det skotske klimaet har en tendens til å være svært omskiftelig, men selv om solen ikke alltid skinner, tiltrekker den varme velkomsten fra de mange forskjellige landskapene mangebesøkender.

Nord-Irland kan lett nås med ferge fra Skottland med et utvalg av ruter og fergeselskaper. Det er også fergeforbindelser fra Skottland til Orkney, Shetland.

Om Orknøyene:

Orknøyene ligger ut for Skottlands nordkyst, og er en øygruppe bestående av omkring 70 øyer.

Orkney har noen av Europas eldste og best bevarte neolittiske steder, med ”Heart of Neolithic Orkney” på fastlandet, erklært et Unesco verdensarvsområde.

Den største øya i gruppen er vert for mange attraksjoner, samt flertallet av befolkningen, mens de mindre øyer tilbyr vakre strender med lange hvite kyster.