Rødby til Puttgarden Ferge

Rødby Puttgarden fergeruten knytter Danmark med Tyskland. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Scandlines. Det er opp til 47 avganger dag med seiltid fra ca. 45 Minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Rødby Puttgarden fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Rødby - Puttgarden Fergeselskaper

  • Scandlines
    • 47 Daglige Avganger 45 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Rødby Puttgarden priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Rødby Puttgarden ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Rødby Guide

Den danske byen Rødby ligger på Lolland, og er kjent for fergeforbindelsene til Puttgarden i Tyskland, som er en av de travleste fergerutene i Europa. Store ferger har overfarter hvert tredevte minutt, nesten 24 timer i døgnet. Havnen ligger ca. 5 km sørvest for Rødby- sentrum.
Øya Lolland blir noen ganger kalt ‘pannekakeøya’, siden den er så flat. Dert høyeste punktet er bare 25 meter over havet like utenfor Horslunde. Under andre verdenskrig var øya et sentralt kommunikasjonspunkt for tyskerne. I dag er en av hovedinntektene til øya sukkerbeter, og du kan se mange åkrer spredt utover hele øya.
Populære attraksjoner i Rødby er aquaparken ‘Lalandia Aquadome’ som ligger i feriesenteret. Her kan gjestene kose seg i tropisk klima mens de har det gøy på vannskiene og de andre vannaktivitetene. Det er også mange restauranter, butikker og andre aktiviteter i parken som Monky Tonky Land, Mini golf, en skibakke, skøytebane og bowling.

Puttgarden Guide

Den tyske havnebyen Puttgarden ligger på øya Fehmarn og er en viktig handelsrute mellom Tyskland og Danmark. Fehmarnbelt er et 18km breitt stred som skiller de to landa fra hverandre. Mellom 1961-1963 ble en togfergeterminal bygget i byen og like etter det ble Fehmarn koblet til fastlandet via en bru. Siden Storebeltsbroen stod ferdig i Danmark har ruten til Puttgarden blitt brukt mindre av tog, men havnen brukes fortsatt av Scandlines sine ferger.
Fra middelalderen og til 1864 var øya en del av det danske hertugdømmet Schleswig-Holstein-Gottorp. Etter den andre Schleswig krigen ble Fehmarn-øya gitt til Preussen.
Det er fergeforbindelser fra Puttgarden til Rødby og turen tar ca. 45 min.