Orknøyene

Slik bookes ferger fra Orknøyene til Skottland

Det er 3 fergeruter mellom Orknøyene og Skottland med 45 avganger ukentlig. Northlink Ferries leverer 2 ruter, Kirkwall til Aberdeen seiler 3 avganger ukentlig & Stromness til Scrabster omkring 3 ganger daglig. Pentland Ferries leverer 1 rute, St Margaret's Hope til Gills Bay som seiler 3 ganger daglig.

Regelmessigheten og varigheten av overfarter kan variere fra tid til annen, slik at vi anbefaler at du bruker pris-søk vår for overfarter fra Orknøyene til Skottland for å sjekke informasjon.

Orknøyene Skottland kart

Trykk her for kart

Om Orknøyene:

Orkneyøyene er en øygruppe bestående av omkring 70 øyer i det nordlige Skottland, omkring 16 km fra Skottlands nordkyst.

Den største øya i gruppen er kjent som ”fastlandet” og huser størstedelen av befolkningen, og her er kunst, kunsthåndverker og attraksjoner.

Orkneyøyene kombinerer sine vakre strender med rik kulturarv, kultur og vidunderlig dyreliv.

Om Skottland:

Skottland er det nordligste av de fire lander som utgjør Det Forente Kongeriket, Storbritannia. Landet er omgitt av Nord-Atlanterhavet i vest og nord, Nordsjøen i øst og England i sør.

Skottland er et vennlig og livlig land, som er rik på historie og kulturarv som går tilbake tusen av år. Folk kommer her for å besøke de vakre fjellene og daler, bretter, skoger og klippekyster, og nyte de opplevelsene som Skottland har å by på.

Det er et utvalg av fergeruter fra Skottland til Nord-Irland, som betjenes av moderne og velutstyrte ferger.

Det er ikke lengre noen direkte fergeforbindelse mellom Skottland og det europæiske fastlandet, men det er fergeforbindelser fra England og Nord-Irland, som får deg tett på.