Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3139 ruter og 739 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Skottland

Skottland er Storbritannias nordligste land og har en 100 km lang grense med England, og er separert ifra Nord-Irland av Irskesjøen.

Hva er det å gjøre i Skottland?

Det er vanskelig å begynne med hva en skal se når en besøker Skottland. Det er så mange kulturelle skatter å finne i dette landet. Du kan ikke unngå å se Edinburgh Castle når du kommer til Skottlands hovedstad. Slottet ligger på en høyde og var en forutsetning for bydannelsen av Edinburgh. Er du glad i fjell er dette definitivt landet for deg. Du trenger ikke å gå lenger enn litt utenfor byen til nasjonalparken Holyrood Park for å se fjell. Her kan du gå opp til Arthur's Seat som er den største delen av den sovende Arthur’s seat vulkanen, utsikten er helt nydelig, og om du ser nøye etter kan du se ruinene fra St Anthonys kapellet. Dette er det eneste bygget i Holyrood park, og veldig lite er kjent angående dette kapellet. Det sies at det ble bygd på 1300-tallet som et tillegg til Holyrood Abbey, og mange lurer på hvorfor de aldri ble vedlikeholdt.

På reise i Skottland vil du definitivt høre sekkepipespill; i gatene i Glasgow eller Edinburgh vil de alltid være mennesker som spiller dette instrumentet, og i pubene vil du høre mye lokalmusikk.

Du kan ikke besøke Skottland uten å ta en tur til det skotske høylandet. Her er det beste måten å reise på med bil for å kunne virkelig oppleve det dramatiske landskapet. Er du sprek kan du prøve deg på ‘The Great Glen Way’. Denne 117 km lange turveien går igjennom imponerende natur, fjorder og knytter områder i Fort William med Inverness. Denne turen må planlegges, og det er en rekke overnattingsteder langs veien for å bryte opp turen og for å kunne virkelig nyte stedet. Langs veien vil du blant annet se Loch Lochy, Loch Oich og skogen rundt Loch Ness. Er du ute etter dramatiske fjell anbefales et besøk til Isle of Skye, den største og nordligste av øyene i de indre Hebridene. På Skye har de to relativt store slott som er Clan MacDonald og Clan Macleod, begge med store områder og hager. Det er også et kjent Whiskey distilleri her, Taskier distillery. Er du ute etter lokale tekstiler og varer er det mange ulike kunst og håndverk gallerier her, og butikker som selger ting som er produsert lokalt.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Skottland?

Innad i byene er det best å komme seg rundt med kollektivtransport, men skal du til de mer avsidesliggende stedene vil bil være beste måte å komme seg rundt. For de som ikke vil kjøre er det en rekke ekskursjoner til ulike steder, så du kan selv velge hvordan du vil komme deg rundt.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Skottland?

Skottland har veldig varierende vær, og vil generelt sett ha en lavere temperatur enn de andre øyene i Storbritannia. I høylandet og nært kysten kan klimaet være veldig skiftende, men sommeren er det som oftest mildt, med temperaturer som kan minne om enkelte steder i Norge. De mest populære tidene å reise med ferge til Skottland er juni og juli. Våren og sensommeren i Skottland er veldig fin så vil du unngå de høye prisene så bestill ut av sesong. Vil du reise i høysesongen derimot må du huske å bestille i god tid i forveien.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Pentland Ferries
  • Få pris
 • Northlink Ferries
  • Få pris

Skottland anmeldelser

 • "Grei og rimelig overfart"

  Helt grei for en kortere tur som denne.

  Les mer Les mindre
 • "Problemfritt"

  Bestilte reisen på nett, fikk referanse nr. og kjørte direkte til innsjekking og ombord. Catering og service meget bra. Problemfritt.

  Les mer Les mindre
 • "Forsinkelser og rot"

  Vi var booket inn på 15:15 avgang, to reisende pluss bil. Når vi ankom innsjekkingsområdet kl 14 var det tomt og ingen å spørre. Omsider fant vi fram til "passasjerterminalen", men den var også folketomt. Etter noen minutter kom en ansatt fra Stena og spurte om jeg trengte hjelp. Hun forklarte at avgangstidene var gjort om til 14:15 og 16:00, og at alle skulle ha blitt kontaktet om dette. Vi var ikke kontaktet, verken pr mobil eller epost. Hun beklaget dette og viste på skjermen hennes at vår bil var booket om til 16:00 avgangen. Vi kom ombord i båten til avtalt tid, men stusset litt ved at båten ble 15 minutter forsinket i avgang. Vårt hotell i Rostock var foståelsesfullt da vi meldte fra båten om forsinket avgang (nå en time ift booket tid), men resepsjonen skulle lukkes kl 22:00. Ny ankomsttid for båten i Rostock var nå kl 22. Hotellet sa de kunn holde åpent noen minutter etter kl 22. Ved ankomst Rostock skjønte vi at lossingen ville ta tid - lastebilene var innfløkt parkert inntil hverandre og over alt. Vi satt i bilen fram til kl 22:30 før det skjedde noe som helst bevegelse på vår dekk. Ingen informasjon om grunnen til forsinkelsen eller hvor lenge den ville være. Meget stressende! Spesielt fordi vi måtte forsøke å blidgjøre en hotellresepsjonist med stadig løfter om vår snarlig ankomst. Vi kom av båten ca 22:40 og rakk fram til hotellet 22:58. Jeg og min familie har brukt Stena foholdsvis sjeldent pga uheldige opplevelser Sverige - Storbritannia (fyll og bråk), men hadde håpet at denne gangen ville det gå bra. Men, nei, Stena levd ned til sitt rykte. Vi kommer neppe til å bruke, eller anbefale, Stena før det kommer synlige og betydelig forbedringer i kundepleie, informasjonssystemene, og presisjon/punktlighet ved ankomst/avgang.

  Les mer Les mindre
 • "Perfekt tur..."

  Ingenting kunne ha vært bedre, inkludert prisen!!! En svært fin opplevelse...

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Ferge guider, videoer og anmeldelser

Ruter og havner i Skottland