Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3417 ruter og 693 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Skottland

Skottland er Storbritannias nordligste land og har en 100 km lang grense med England, og er separert ifra Nord-Irland av Irskesjøen.

Hva er det å gjøre i Skottland?

Det er vanskelig å begynne med hva en skal se når en besøker Skottland. Det er så mange kulturelle skatter å finne i dette landet. Du kan ikke unngå å se Edinburgh Castle når du kommer til Skottlands hovedstad. Slottet ligger på en høyde og var en forutsetning for bydannelsen av Edinburgh. Er du glad i fjell er dette definitivt landet for deg. Du trenger ikke å gå lenger enn litt utenfor byen til nasjonalparken Holyrood Park for å se fjell. Her kan du gå opp til Arthur's Seat som er den største delen av den sovende Arthur’s seat vulkanen, utsikten er helt nydelig, og om du ser nøye etter kan du se ruinene fra St Anthonys kapellet. Dette er det eneste bygget i Holyrood park, og veldig lite er kjent angående dette kapellet. Det sies at det ble bygd på 1300-tallet som et tillegg til Holyrood Abbey, og mange lurer på hvorfor de aldri ble vedlikeholdt.

På reise i Skottland vil du definitivt høre sekkepipespill; i gatene i Glasgow eller Edinburgh vil de alltid være mennesker som spiller dette instrumentet, og i pubene vil du høre mye lokalmusikk.

Du kan ikke besøke Skottland uten å ta en tur til det skotske høylandet. Her er det beste måten å reise på med bil for å kunne virkelig oppleve det dramatiske landskapet. Er du sprek kan du prøve deg på ‘The Great Glen Way’. Denne 117 km lange turveien går igjennom imponerende natur, fjorder og knytter områder i Fort William med Inverness. Denne turen må planlegges, og det er en rekke overnattingsteder langs veien for å bryte opp turen og for å kunne virkelig nyte stedet. Langs veien vil du blant annet se Loch Lochy, Loch Oich og skogen rundt Loch Ness. Er du ute etter dramatiske fjell anbefales et besøk til Isle of Skye, den største og nordligste av øyene i de indre Hebridene. På Skye har de to relativt store slott som er Clan MacDonald og Clan Macleod, begge med store områder og hager. Det er også et kjent Whiskey distilleri her, Taskier distillery. Er du ute etter lokale tekstiler og varer er det mange ulike kunst og håndverk gallerier her, og butikker som selger ting som er produsert lokalt.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Skottland?

Innad i byene er det best å komme seg rundt med kollektivtransport, men skal du til de mer avsidesliggende stedene vil bil være beste måte å komme seg rundt. For de som ikke vil kjøre er det en rekke ekskursjoner til ulike steder, så du kan selv velge hvordan du vil komme deg rundt.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Skottland?

Skottland har veldig varierende vær, og vil generelt sett ha en lavere temperatur enn de andre øyene i Storbritannia. I høylandet og nært kysten kan klimaet være veldig skiftende, men sommeren er det som oftest mildt, med temperaturer som kan minne om enkelte steder i Norge. De mest populære tidene å reise med ferge til Skottland er juni og juli. Våren og sensommeren i Skottland er veldig fin så vil du unngå de høye prisene så bestill ut av sesong. Vil du reise i høysesongen derimot må du huske å bestille i god tid i forveien.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • P&O Irish Sea
  • Få pris
 • Stena Line
  • Få pris
 • Pentland Ferries
  • Få pris
 • Northlink Ferries
  • Få pris

Skottland anmeldelser

 • "Mustafa-abdo@outlook.com "

  Bra

  Les mer Les mindre
 • "Bravo"

  Bravoooooooo

  Les mer Les mindre
 • "Tur Rostock - Trelleborg natt 11. november"

  Enkelt, raskt. Hyggelig betjening og ingen utfordringer.

  Les mer Les mindre
 • "3 timer på soldekk, en ren nytelse!"

  Høsttur fra Grenaa til Varberg, dette var en fantastisk reise, den vil jeg benytte mer i fremtiden.

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Fergeguider, videoer og anmeldelser​

Ruter og havner i Skottland