Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3307 ruter og 697 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Shetlandsøyene

Shetland eller Shetlandsøyene er en øygruppe og en del av Skottland. Gruppen består av 15 bebodde og 85 ubebodde øyer. Disse strekker seg 150 km fra nord til sør, og 75km fra øst til vest. Hjaltland som øygruppen het engang i tiden var på et tidspunkt en del av Norge, men ble i 1469 pantsatt som betaling for medgift til Jakob III av Skottland, for prinsessen Margrete av kong Christian I. Siden medgiften aldri ble betalt forble Shetland etter dette skotsk.

Hva er det å gjøre på Shetland?

På Shetland er det mye å se både av landskap, og av den lokale kulturen som har blitt formet både av norrøn og skotsk innflytelse. Dette ser du tydeligst på de forskjellige stedsnavn og det som er igjen i språket etter de norrøn-inspirerte språket norn, som ble snakket på Shetland frem til 1700-tallet.

Et flott sted å begynne reisen er ved St Ninan’s, en liten øy som er knyttet til Mainland av Storbritannias største ‘Tombolo’. Dette er et fenomen som danner en liten banke mellom ei øy og fastlandet. Om sommeren kan du gå over denne til andre siden, siden nivået på havet er mye lavere. Om vinteren er som oftest denne tomboloen dekt av bølger, og det er for det meste flo. Mange sjøfugler, spesielt lundefugler oppholder seg her, og det er flere forskjellige arter som hekker her også.

Er du ute etter historie, kan du besøke Jarlshof som ligger ved Sumburgh Head, ikke så langt ifra tippen av Mainland. Her kan du se arkeologiske funn etter forhistoriske- og norske bosetninger på Shetland. Du finner historie helt tilbake 4000 år i tid her. Du kan se alt i fra rester av en bronsealder-by, en broch fra jernalderen: som er en rund konstruksjon som er hul på innsiden og bare finnes på Skottland, et vikinglanghus, middelaldergård og et hus ifra 1500-tallet.

Et besøk til Shetland er ikke foruten en sightseeingstur i Shetlands eneste by, Lerwick. Her kan du kose deg på kafeen Peerie Shop Cafe, som har deilige hjemmelagde kaker, smørbrød, kaffe og nydelig kakao. Er du interessert i lokal kunst har kafeen også kunst som du kan betrakte mens du drikker kaffen din og de nybakte bakervarene.

Trenger du en ny ullgenser kan du prøve Jamieson's Knitwear, famileselskapet har strikket gensere i over 120 år og gir deg det beste av shetlandsull. Det er ikke ofte du kan kjøpe deg en kortreist genser. Vil du heller strikke deg selv en genser, kan du kjøpe din egen ull.

Er du fortsatt gira på mer historie har Shetland Museum utstillinger som omhandler det sosiale livet på øyene, maritim historie og mye mer i tilknytning til denne rike kulturen.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt på Shetland?

Skal du drive med øyhopping på Shetland vil den beste måten å komme seg rundt være via sjøfly. Dette kan du bestille direkte med selskapet slik at du kan komme deg rundt til alle de spennende stedene. Det er også ferger og busser som opererer innad i øya. Skal du virkelig se alt av de som Shetland har å tilby er dette best sett fra sykkelsetet eller hvis du leier en bil.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Shetland?

De mest populære tidene å reise til Shetland på er fra juni til august, men prisen er ikke så mye høyere i forhold til resten av året. Sommeren på Shetland er som oftest regnfylt, men veldig lys, siden øynene ligger så langt nord. Ofte kan du få opptil 19 timers sollys. På de fine dagene er Shetland et vakkert sted, og da kan det hende du får ha en hel strand til deg selv.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

  • Northlink Ferries
    • Få pris

Ruter og havner i Shetlandsøyene