Ustica

Slik bookes ferger fra Ustica til Sicilia

Det er for øyeblikket bare en fergerute mellom Ustica og Sicilia levert av 2 fergeselskaper – Liberty Lines Fast Ferries & Siremar. Ustica Island til Palermo ferge overfarten har daglige avganger med en seiltid fra omkring 1 time 30 minutter.

Mens vi har gjort vår beste for å sikre at opplysningene på denne siden er korrekte, kan regelmessigheten og varigheten av alle overfarter variere fra tid til annen, slik at vi anbefaler at du sjekker pris-søk vår for tilgjengelighet på Ustica Sicilia overfart mellom Ustica Island og Palermo.

Ustica Sicilia kart

Trykk her for kart

Ferger fra Ustica til Sicilia

Om Ustica:

Den lille vulkanske øya, Ustica, omkring 10 km bred, er den eldeste av de sicilianske ytterst skjærgårdene, og kom frem lenge før de Eoliske Øyer.

Både opprinnelsen dens og dens svarte lava, var avgjørende for navnet den, som er det latinske Ustum som betyr ”Brændt”.

Usticas forrevne kystlinkje gjemmer på vidunderlige huler og bukter. Øya er særlig populær blant dykkere, som er tiltrukket av de relativt dype dykkene, som er en funksjon av øyas vulkanske geologi.

Om Sicilia:

Øya Sicilia, som ligger ut for Italias sørkyst, er den største av de mange italienske øyene og er omgitt av det joniske hav, Tyrrenhavet og Middelhavet.

Dele av Sicilia er på samme breddegrad som den nordafrikanske kysten, noe som resulterer i et mildt klima som gjør øya attraktiv året rundt, ikke bare for besøkender fra det italienske fastlandet, men også fra utlandet.

På Sicilias østkyst finner man Etna, den største aktive vulkanen i Europa.

Det er en rekke fergeruter til og fra naboøyene og det italienske fastlandet, samt internasjonale forbindelser til blant annet Malta og Tunesia.