Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3307 ruter og 697 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Giglio Øy

Giglio Island (Isola del Giglio) er en italiensk øy i Tyrrenhavet, like utenfor kysten av Toscana. Den ligger vest for Argentario odden, omtrent fjorten kilometer unna. Øya har en liten befolkning på 1600 og 28 kilometer med nydelige sandstrender.

Denne lille, fjellrike øyen har ingen flyplass, så den eneste måten å nå Giglio er med ferge. Reisen fra Porto Santo Stefano, på det italienske fastlandet, til havnen i Giglio tar ca en time, med opp til fire avganger daglig.

Bussene kjører mellom de tre største byene på øya gjennom hele året, og er enda hyppigere i sommerhalvåret. Båter kan leies fra Giglio Porto, alternativt så kan man ta en taxi båt, eller leie en båt med sjåfør for å ta en tur rundt øya.

Den rike historien til øya er fortsatt tilgjengelig for besøkende. Her kan man oppleve bygninger som Roman Villa ruiner, utgravd i 1918 i Giglio Porto, eller det gamle Saracen tårnet bygget i 1596 av Ferdinand de Medici.

Giglio Castello er sentrum på øya, og er en middelaldersk landsby på en bakketopp, helt omkranset av høye murfestninger med syv av sine opprinnelige ti tårn intakt. Denne imponerende festningen ble opprinnelig bygget i det 12. århundre av Pisans, og ble deretter restaurert og forsterket av Ferdinand II de Medici i 1623. Sognekirken, San Pietro, ligger innenfor festningsmurene og der kan man finne kalkmalerier og relikvier, som kan dateres tilbake til det 14. århundre.

Giglio Island byr på et stort utvalg av herligheter til de ferierende. Det er mange gylne strender for soling, samt et stort antall stier for de mer eventyrlystne. De tre hovedbyene, Giglio Porto, Giglio Castello, og Giglio Campese har alle noe for enhver smak, som utsøkt, toskansk mat, fersk fisk og sjømat. De som ønsker å smake på de lokale vinene kan gjøre det i den gamle vinkjelleren på festningen.

Dersom du ønsker en mer aktiv utflukt, så kan det tilbys hesteridning, svømming, eller snorkling i det krystallklare vannet. Dykke-, padling- og windsurfingstimer er også tilgjengelig.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

  • Toremar
    • Få pris

Ruter og havner i Giglio Øy