Turku til Mariehamn Ferge

Turku Mariehamn fergeruten knytter Finland med Åland og leveres for øyeblikket av 2 fergeselskaper. Tallink Silja seiler opp til 6 avganger ukentlig med en seiltid på omkring 5 timer 15 minutter mens Viking Line servicen seiler pop til 7 avganger ukentlig med en seiltid fra 5 t 25 min.

Det er 13 Uke overfarter på Turku Mariehamn ruten mellom Finland og Åland. Sammenlign nå og få den beste prisen!

Turku - Mariehamn Fergeselskaper

  • Tallink Silja
    • 6 Ukentlige Avganger 5 t 15 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 Ukentlige Avganger 5 t 25 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Turku Mariehamn priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Turku Mariehamn ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Turku Guide

Turku ligger på sørvestkysten av Finland ved munningen av elven Aura. Byens historie går tilbake til 1200-tallet, noe som gjør den til Finlands eldste by, og på denne tiden ble den sett på som et viktig knutepunkt i landet. Mellom 1809 og 1812 var Turku Finlands hovedstad, og frem til slutten av 1840-årene var det Finlands største by. Selv om Turku som by ikke er så viktig som den var, er byen fortsatt en regional hovedstad innad i landet, og er en viktig handelsstand i Nord- Europa.
Byen har vært stedet for mange av Finlands viktigste hendelser, og har hatt en betydelig innflytelse på landets historie. Turku ble tildelt prisen for Europas kulturhovedstad i 2011, sammen med hovedstaden i Estland, Tallin. I 1996 ble Turku utpekt som Finlands offisielle Juleby.
På grunn av Turkus beliggenhet, er havnen en travel handels- og passasjerhavn. Hvert år reiser over 3 millioner passasjerer gjennom her til både Stockholm og Mariehamn.

Mariehamn Guide

Mariehamn er hovedstaden på Åland, som er et selvstendig område under finsk suverenitet. Det er lett å navigere rundt og utforske øya enten til fots, med sykkel eller buss. Skipet Pommeren ligger ved havnen, og du ser den når du ankommer havnen med ferge ved Ålands Maritime Museum ved Badhusparken. En populær attraksjon i byen er St. Goran Kirke, som ligger halvveis langs Esplanaden Boulevard, som har sitrontrær som går fra Vasterhamn til Osterhamn. På Torgatten- gågate finner du mange butikker, kaféer og restauranter. Den lokale myndighetsbygningen finnes også her som er Självstyrelsgården som huser Ålands parlament, administrasjon, rådhus og andre offentlige bygninger.
Begge havnene er isfrie stort sett hele året og blir ikke påvirket av tidevannet. Havnen som ligger vest er en internasjonal havn som har daglige avganger til Sverige, Estland og Finland. Havnen som ligger øst er en av de største havnene for fritidsbåter i Skandinavia.