Mariehamn til Helsingfors Ferge

Mariehamn Helsingfors fergeruten knytter Åland med Finland og leveres for øyeblikket av 2 fergeselskaper. Tallink Silja seiler opp til 7 avganger ukentlig med en seiltid på omkring 10 timer 35 minutter mens Viking Line servicen seiler pop til 2 avganger ukentlig med en seiltid fra 10 t 25 min.

Det er 9 Uke overfarter på Mariehamn Helsingfors ruten mellom Åland og Finland. Sammenlign nå og få den beste prisen!

Mariehamn - Helsingfors Fergeselskaper

  • Tallink Silja
    • 7 Ukentlige Avganger 10 t 35 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 2 Ukentlige Avganger 10 t 25 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Mariehamn Helsingfors priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Mariehamn Helsingfors ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Mariehamn Guide

Mariehamn er hovedstaden på Åland, som er et selvstendig område under finsk suverenitet. Som resten av Åland snakker 80% av beboerne i Mariehamn svensk som hovedspråket deres. De som besøker byen vil finne de fleste butikkene og restaurantene i byen på Torggatan gågate i byens sentrum. Den lokale myndighetsbygningen finnes også her som er Självstyrelsgården . Denne bygningen huser Ålands parlament, administrasjon og rådhus. Det er en statue av Tsarinna Marie Aleksandrovna, som ga navnet til byen i 1861, som ligger på en skråning som leder inn til byen. I byen er det en rekke bygninger designet av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttet til Åland som barn. Bygninger som han tegnet inkluderer kirken i Mariehamn, hovedbygningen til Åland Maritime Skole og rådhuset. Alt ble bygget i første del av 1900-tallet. Hilda Hongell konstruerte også flere bygninger, selv om det bare er noen få som står igjen. Mariehamn ligger på en halvøy og har to havner, en på østbredden og en på vestbredden. Begge havnene er isfrie stort sett hele året, og blir ikke påvirket av tidevannet. Havnen som ligger vest er en internasjonal havn som har daglige avganger til Sverige, Estland og Finland. Havnen som ligger øst er en av de største havnene for fritidsbåter i Skandinavia.

Helsingfors Guide

Helsinki er hovedstaden i Finland og ligger ved bredden av Finskebukta. Byen er ganske liten, og av den grunn er det enkelt å komme seg rundt til fots. Byen har flott arkitektur, kultur og shopping. Du vil elske å utforske byens parker, skoger og kystlinjen med de mange øyene.
Populære museum i Helsinki er Nasjonalmuseet i Finland, som er Finlands største. Museet huser samlinger datert fra forhistorisk tid til nå, og ligger i et slott som er bygget i ny-moderne middelalder-stil. Andre museer som er verdt et besøk er Bymuseet i Helsinki, her får du vite byens historie gjennom 50 år og Universitetet i Helsinkis museer som er Universitets museet og naturhistorisk museum.
Fra Helsinki er det daglige fergeavganger til Estland, Sverige og Tyskland. Alle fergeselskapene fra havnen tilbyr overfart med kjøretøy. Helsinki han også nås med ferge fra Russland og Polen.