Mariehamn til Turku Ferge

Mariehamn Turku fergeruten knytter Åland med Finland og leveres for øyeblikket av 2 fergeselskaper. Tallink Silja seiler opp til 7 avganger ukentlig med en seiltid på omkring 5 timer 30 minutter mens Viking Line servicen seiler pop til 7 avganger ukentlig med en seiltid fra 5 t 25 min.

Det er 14 Uke overfarter på Mariehamn Turku ruten mellom Åland og Finland. Sammenlign nå og få den beste prisen!

Mariehamn - Turku Fergeselskaper

  • Tallink Silja
    • 7 Ukentlige Avganger 5 t 30 min
    • Få pris
  • Viking Line
    • 7 Ukentlige Avganger 5 t 25 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Mariehamn Turku priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Mariehamn Turku ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Mariehamn Guide

Mariehamn er hovedstaden på Åland, som er et selvstendig område under finsk suverenitet. Som resten av Åland snakker 80% av beboerne i Mariehamn svensk som hovedspråket deres. De som besøker byen vil finne de fleste butikkene og restaurantene i byen på Torggatan gågate i byens sentrum. Den lokale myndighetsbygningen finnes også her som er Självstyrelsgården . Denne bygningen huser Ålands parlament, administrasjon og rådhus. Det er en statue av Tsarinna Marie Aleksandrovna, som ga navnet til byen i 1861, som ligger på en skråning som leder inn til byen. I byen er det en rekke bygninger designet av den finske arkitekten Lars Sonck, som flyttet til Åland som barn. Bygninger som han tegnet inkluderer kirken i Mariehamn, hovedbygningen til Åland Maritime Skole og rådhuset. Alt ble bygget i første del av 1900-tallet. Hilda Hongell konstruerte også flere bygninger, selv om det bare er noen få som står igjen. Mariehamn ligger på en halvøy og har to havner, en på østbredden og en på vestbredden. Begge havnene er isfrie stort sett hele året, og blir ikke påvirket av tidevannet. Havnen som ligger vest er en internasjonal havn som har daglige avganger til Sverige, Estland og Finland. Havnen som ligger øst er en av de største havnene for fritidsbåter i Skandinavia.

Turku Guide

Den finske byen Turku er landets eldste, og var fra 1809 til 1812 Finlands hovedstad. Helt til 1840 var det Finlands største by, men nå til dags er det den femte største byen. Det er ikke mye som er igjen av middelalderfortiden til selve byen, men i museene kan du få mye informasjon og se den rike fortiden til byen utstilt. Turku er et populært sted å besøke om sommeren, og de fleste samler seg langs elven Aurajoki, på det mange båtene som ligger fortøyd der og ved havnefronten av byen. Kauppatori, som er torget midt i byen er kjent for å ha mye aktivitet og spiller en viktig rolle i lokal turisme og for de som bor her. De mest populære attraksjonene i byen er Turku slott som er fra 1200-tallet og Turku katedral som blir sett på som en av de viktigste kirkene i Finland.