Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3604 ruter og 720 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Finland

Finland

Finland ligger mellom Sverige og Russland i Nord-Europa og blir kalt ‘de tusen sjøers land’.

Selv om finnene har et rykte på seg for å være reserverte, så er de varme, innbydende og har en god dose selvironi.

Til tross for sin enorme størrelse, har Finland ingen mangel på reisemuligheter og er lett tilgjengelig. Spør du en person i Finland om de har sommerhytte eller sauna så vil garantert flesteparten si ja.

Hva er det å gjøre i Finland?

I Finland kan du både nyte det fine livet ved innsjøene og det urbane livet i byene. Hovedstaden Helsinki ble grunnlagt i 1550 og ble hovedstad i 1812 når den ble gjenoppbygget av den russiske tsaren som hadde St Petersburg som inspirasjon. Derfor har ikke Helsinki typisk skandinavisk stil, og er ikke lik de andre landene i Skandinavia.

Det er mange øyer som ligger rundt Helsinki, en av de Seomenlinna, har en festning som ble bygget på 1700-tallet. Dagens festning er et museum og har både kafeer, restauranter og teater. Har du lyst til å se kirker kan du besøke Tuomiokirkko som er en luthersk katedral fra 1852, og har en flott hvit fasade. I Helsinki har de også en park som er viet til landets mest kjente komponist, Jean Sibelius, musikkakademiet i byen er også oppkalt etter han, Sibelius -akademiet.

Er du ute etter den typiske opplevelsen av sauna og innsjøer, reis ut av byen og lei deg en hytte. De fleste hus og hytter har sauner tilgjengelig.

En kan ikke reise til Finland uten å besøke Mummiland i Naantali. Her får du hele Mummi-familien, og opplegget er lagt opp slik at det skal passe for alle. Besøk Mummihuset eller Mummipappas båt, du kommer til å mimre over en del barndomsminner.

I Byen Kerimäki kan du se det som sies å være verdens største trekirke som har 3000 sitteplasser, og kunne ta halvparten av byens befolkning når den ble bygget på midten av 1800-tallet.

Andre steder som er verdt et besøk er Finlands eldste by Turku og øygruppen Åland som lig-ger på vestsiden av Finland. Åland har stort sett selvstyre, og er en av stendene i Finland hvor det snakkes svensk og hovedstaden på øya er Mariehamn.

Spør du en finne hvor julenissen kommer fra er det ikke Nordpolen, men Finland, nærmere bestemt Rovaniemi. Et lite stykke nord for byen finner du julenissens landsby. Her kan barn møte nissen, kjøre med reinsdyr- eller hundeslede, du kan sende brev fra postkontoret i landsbyen.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Finland

Det er enkelt å komme seg fra A til B i Finland og de fleste byene har gode kollektivtrafikkforbindelser. Skal du reise ut av byene er tog et godt alternativ, siden toget går helt opp til Lappland, men om du skulle reise fra en del av landet til en annen del er fly det beste å reise med. Til Åland må du derimot ta ferge. Vil du utforske de små stedene i Finland er det et fint land å sykle i. Finland har et av det mest omfattende bussnettverket i Europa.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer i Finland?

Noen av fergerutene mellom Sverige og Finland stopper på Åland - en selvstyrende region i Finland. Ikke bare er det fint å reise hit, men det er også utelatt fra EUs skatteregler, som lovliggjør salg av tollfrie varer om bord på fergen til Finland. Den mest populære og kjappe turen går mellom den estiske havnen, Tallinn og Helsinki i Finland. Det tar bare to timer å komme seg fra ene byen til den andre. Finland har et varmt klima om sommeren, men er veldig kaldt om vinteren. Derfor er det dyrest å reise med ferger fra juni-august. Det anbefales å bestille i god tid på forhand eller bestille i lavsesongen.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Finnlines
  • Få pris
 • Eckerö Line
  • Få pris
 • Viking Line
  • Få pris
 • Tallink Silja
  • Få pris
Se alle fergeselskaper

Ruter og havner i Finland