Umeå til Vaasa Ferge

Umeå Vaasa fergeruten knytter Sverige med Finland. I øyeblikket er det bare 1 fergeselskap, som seiler på denne fergeruten, Wasaline. Det er opp til 12 avganger Uke med seiltid fra ca. 3 timer 30 minutter.

Seiltiden og hyppigheten for Umeå Vaasa fergerute kan variere fra sesong til sesong, slik at vi vil råde deg til å få den siste informasjonen via vår billett-søk.

Umeå - Vaasa Fergeselskaper

  • Wasaline
    • 12 Ukentlige Avganger 3 t 30 min
    • Få pris

Gjennomsnittlige Umeå Vaasa priser

De viste prisene representerer gjennomsnittsprisen for en enkelt billett betalt av kundene våre. Den mest vanlig bookingen på Umeå Vaasa ruten er for en bil og 2 passasjerer.

Umeå Guide

Den svenske byen Umeå ligger i den nordlige delen av landet, på Umeåfloden. Det er den største byen i Norland regionen, og den 12. største byen i Sverige. I 1960 ble Universitetet i Umeå etablert, og dette har hjulpet med byens utvikling. I dag har byen to universiteter, og er et senter for utdannelse og teknisk- og medisinsk forskning. I 2014 ble byen valgt til europeisk kulturby, kanskje fordi det er en livlig by som har mange konsert- og kulturlokaler. Umeå har investert mye i kulturelle tilstellinger, siden de tror det har en positiv innvirkning på de som bor i byen, og har hjulpet byen med å vokse slik som den har gjort. På grunn av alle studentene, er det mange som sykler, og det er nesten enklere å komme seg rundt på byens sykkelstier enn i bil eller offentlig transport.
Det er 8 avganger med ferge hver uke til Vaasa med en overfartstid på rundt 4 timer.

Vaasa Guide

Den finske byen Vaasa ligger 45 nautiske mil fra Sverige, og har av den grunn blitt påvirket mye av den svenske kulturen. Rundt 25% av byens innbyggere snakker svensk, og turistene kan ofte høre at de lokale skifter mellom finsk og svensk. Byen ble grunnlagt i 1606 og navnet kommer fra kongehuset Vasa. Bare 200 år senere lå dessverre byen under Russland, og skiftet navn til
Nikolainkaupunki, men de lokale fortsette med å kalle byen Vasa. I 1852 var det en storbrann i byen som brente ned det meste av gamlebyen. Det var en gammel mann som var full, og var så uheldig når han skulle tenne pipa si. Den nye byen ble bygd 7km fra de store ødeleggelsene og fikk ny strandlinje. Det som elsker natur besøker som oftest Kvarkens natursenter Terranova, et informasjonssenter for Finlands første og eneste UNESCO-verdensnaturarvsted: Kvarkens skärgård.
Det er 8 ukentlige avganger fra havnen til Umeå. Overfarten tar ca. 4 timer.