Finland

Slik bookes ferger fra Finland til Åland

Det er 4 fergeruter mellom Finland og Åland med 51 avganger ukentlig. Tallink Silja leverer 3 ruter, Turku til Langnas seiler 7 avganger ukentlig, Helsingfors til Mariehamn omkring 7 ganger ukentlig & Turku til Mariehamn omkring 6 ganger ukentlig. Viking Line leverer 3 ruter, Turku til Langnas seiler 7 avganger ukentlig, Helsingfors til Mariehamn omkring 3 ganger ukentlig & Turku til Mariehamn omkring 7 ganger ukentlig. Finnlines leverer 1 rute, Naantali til Langnas som seiler 14 ganger ukentlig.

Regelmessigheten og varigheten av overfarter kan variere fra tid til annen, slik at vi anbefaler at du bruker pris-søk vår for overfarter fra Finland til Åland for å sjekke informasjon.

Finland Åland kart

Trykk her for kart

Om Finland:

Finland er et nordisk land i Nord-Europa, som er omgitt av Sverige i vest, Norge i nord, Russland i øst og Estland i sør over den Finske Bukt.

I modsetning til naboene sine Norge og Sverige, er landskapet nokså flatt med rullende sletter, purker og lave brette, men det bare er fjell mye nord på.

Om Åland:

Åland er en selvstyrende region i Østersjøen, juridisk del av Finland, men med sin egen regjering på Åland. Øygruppen består av nesten 300 øyer, hvorav omkring 80 er bebodde.

Økonomien på Åland er dominert av shipping, som representerer 40% av økonomien, med Mariehamn; Berghamn og Langnæs som de største havnene. Det eneste offisielle språket på Åland er svensk. Bare 5% av befolkningen snakker finsk.