Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3307 ruter og 697 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Elba

Det toskanske øyhavet består av syv øyer, Elba er den største. Selv om øya er berømt for stedet der Napoleon ble forvist til i 1814 er den også kjent for sine vakre strender og det krystallklare havet. Kombiner dette med det rike landskapet er det virkelig et fantastisk reisemål.

Hva er det å gjøre på Elba?

Vil du ha strender med sand eller steiner, Elba har det meste. Her kan du slappe av på den 2km lange stranden Marina di Campo. Deler av den er betalt så du kan velge om du vil ha håndkleet rett på sanden eller leie deg en strandstol. Du kan også drive med vindsurfing og leie en pedalbåt eller kajakk. Andre strender som er verdt et besøk er Cavoli, Fetovaia, Capo Sant’Andrea, Procchio og Biodola. Er du en av de som liker å kombinere strandferien med å utforske steder til fots er dette den perfekte øya for deg. Her kan du gå rundt og finne avsidesliggende steder der du kan snorkle i de svarte og røde korallene og se det det fantastiske marinelivet i Middelhavet. En ting som må gjøres er enten å gå eller sykle deler av “La Via dell’Essenza “. Dette er en 130 km tursti som går over hele Elba og er delt opp i 12 forskjellige deler. Hver del har navnet etter en lokal urt eller en plante på Elba, og på hver sti får du tips om når på året det er best å gå denne stien.

Andre steder som er verdt et besøk er Aquarium of Elba, som ligger i Marina de Campo sørvest på øya, og viser noe av det fineste marinelivet i Middelhavet. Har du lys til å besøke Napoleons tidligere boliger kan du ta en tur til Villa dei Mulini og San Martino, i tillegg til disse stedene ligger Napoleons dødsmaske i museet "Museum of Church" of the Misericordia’ Det spises mye sjømat på Elba, så spis og utnytt alt det lekre du får tak i fra havet på de forskjellige restaurantene.

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt på Elba?

Det er gode muligheter for å leie bil og kjøre rundt og se de forskjellige stedene på øya, men pass på i august er det stappfullt av turister. Rundt denne tiden er veiene bare kaos så det anbefales ikke å leie bil rundt de tidene. Ellers er det busser som har tjenester rundt om på øya, men disse går ikke hele tiden. Mange velger å utforske øya til fots eller på sykkel så dette er også andre alternativer.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Elba?

August er desidert dyreste måneden å reise til Elba, da kan det til og med være problem å finne et sted å bo. Ønsker du å kunne oppleve øya på sitt beste, reis i juni eller september. Reiser du rundt de tidene vil du da i tillegg kunne utforske øya med bil og fergeprisene vil være gode. Det anbefales å bestille god tid i forveien for å sikre seg en plass.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Blu Navy
  • Få pris
 • Corsica Ferries
  • Få pris
 • Moby Lines
  • Få pris
 • Toremar
  • Få pris

Elba anmeldelser

 • "God, men forsinkelser"

  Moderne, velutstyrte ferger med gode fasilieter om bord. Det var uheldig at det ikke var lugarer ledige på returreisen – det var en mindre behagelig ende på reisen min, å seile om natten i seter. Masser av folk sov på gulvet i restauranten! Overfarter ble forsinket med ca. 2 timer i begge retninger, det var frustrerende, særlig retur, da dette reduserte den tiden jeg hadde med venner i Frankrike. Personalet om bord var hjelpsomme og Toulon havn var godt skiltet. Skiltning til den presise inngangen til Porto Torres havn var dårlig. Det var også uklart, om bekreftelsen, som jeg hadde printet ut, skulle veksles til billetter (det skulle den på utreisen, men ikke på returreisen).

  Les mer Les mindre
 • "Hvordan kommer man av?"

  Instruksjonene til å komme av skipet var litt uklare. Jeg kunne ikke finne den rette utgangen og befant meg på vogndekket med flere andre mennesker som ikke ønsket å være det. Jeg tok tilbake opp heisen, og befant meg nå blant en flokk mennesker, som skulle ned igjen. Jeg endte presis, hvor jeg var før. Jeg fant endelig et medlem av personalet og spurte ham hvordan man kommer ut. Han sa bare ”walk” også ”in that direction”. Jeg fant en liten dør, og befant meg nå et sted, hvor jeg måtte passe på bilene, som var ivrige etter å komme ut og ikke vant til å ha fotgjengere i veien. Alt i alt, tydelige instruksjoner til hvordan man kommer av fergen, ville ha vært hjelpsomme.

  Les mer Les mindre
 • "Tur til Korsika"

  Vi har alltid sett de karakteristiske gule og blå fargede fergene komme i havn, og i år utvidet vi ferien vår, for å tilbringe et par dager i det sørlige Frankrike, før vi tok fergen til Bastia. Det var godt! Lugaren var ren, komfortabel og romslig, og vi sov godt. Den eneste ulempen er at man skal forlate lugaren innen daggry, slik at det er god tid til at forbedret dem til den neste avgangen, det var en kort natt. Vi reiste som gående passasjerer, og prisen – inkludert handbagasje – var lav. Jeg ville helt sikkert ta denne turen igjen.

  Les mer Les mindre
 • "God alt i alt"

  Virket overraskende lett i sammenligning med andre fergeselskaper, og Direct Ferries hjalp virkelig, da vi ønsket å endre ruten fra Nice til Savona. Eneste ulempe var en svært uforskammet person i kafeteriaen på båten.

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Fergeguider, videoer og anmeldelser​

Ruter og havner i Elba