Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3247 ruter og 668 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Jersey

Den britiske kronebesittelsen, Jersey, er den største i den engelske kanal, og ligger bare 2.2 mil fra Frankrike, i Bay of Mont St Michel.

Jersey er 14 km lang og 8 km bred, og utgjør 118,2 km², og kan tilby massevis av moro på en begrenset plass. Takket være den modererende effekten fra Atlanterhavet, så er det ett av de varmeste stedene i den engelske kanal, og tiltrekker seg strandelskere og ivrige historikere hele året.

Jersey har en lang og kjent fortid som strekker seg over tusen år. Med en strategisk beliggenhet mellom England og Frankrike, så har det vært flere invasjoner. På en annen side, så har den turbulente forhistorien medvirket til en rik, flerlags kultur med mange historiske monumenter. Som en del av hertugdømmet, Normandie og det anglo-normanniske riket i middelalderen, har Jersey i dag en sterk fransk innflytelse, noe man kan se tydelig på steds- og veinavn.

Den mest betydningsfulle hendelsen, som var med på å forme Jersey, var uten tvil under 2. verdenskrig, da nazistene invaderte øyen og dannet en konsentrasjonsleir. Øyas mest ikoniske attraksjonen, Jersey War Tunnels, er et direkte resultat av fem års okkupasjon. Den strekker seg over en kilometer, langs en åsside. Innvendig kan du finne en samling av gallerier og gjenstander som beskriver grusomhetene i naziregimet, og tilbyr en virkelig tankevekkende opplevelse.

Durrell Wildlife Park er perfekt å besøke for familier. Det var den første dyrehagen noensinne som fokuserte på utrydningtruede dyrearter. Den ble etablert i 1959, og er hjem til mange sjeldne dyr, blant annet gorillaer, flamingoer og mankeulver. Mont Orgueil Castle, voktet øya fra normanniske invasjoner for 600 år siden. I dag er det en imponerende beliggenhet med utsikt over østkysten. Innvendig gjemmer det seg et fascinerende torturkammer, mange hemmelige rom, og høye tårn innenfor murene. Spenningssøkere har nok av aktiviteter å underholde seg med, blant annet vindseiling, løypestreng og brettpadling. Øya kan også vise til fantastiske sandstrender, som passer best for avslapping i solen.

Hovedstaden, Saint Helier, er hovedhavnen hvor fergene ankommer. Ikke overraskende, gitt øyas posisjon mellom de to, så er de vanligste fergerutene fra Sør-England og Nord-Frankrike. Det er også fergeforbindelser fra de andre øyene, Guernsey og Sark.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

  • Condor Ferries
    • Få pris
  • Manche Iles Express
    • Få pris

Ruter og havner i Jersey