Hvorfor bruke
Direct Ferries?

Ferger fra 3247 ruter og 668 havner i verden

Mer enn 2.5 millioner tilfredse kunder

Vi arrangerer over 1.2 millioner overfarter årlig

Vi sjekker opp til 1 million priser for kundene våre daglig

Ferger til Albania

Albania er et land sørøst i Europa med en kystlinje på det joniske hav og Adriaterhavet. Landet grenser til Makedonia, Kosovo, Montenegro og Hellas. Ved det smaleste stedet i det joniske hav, er Italias vestkyst mindre end 80 km fra den østlige delen av Albania.

Hva er det å gjøre i Albania?

Albania er et undervurdert land, og mange vet ikke engang at du kan finne noen av Europas vakreste strender her. Landet har hatt en turbulent politisk historie, men har nylig opplevd en stor vekst i turisme og utenlandske investeringer. I Albania finner du alt ifra elver, innsjøer og fjellkjeder, til vakre turkise strender og gamle byer som står på UNESCOs verdensarvliste.

Hovedstaden Tirana har mye spennende ting å se som den forlatte bunkeren som huser et museum med historien til Albania. Har du heller lyst til å sippe en drink kan du gjøre dette i ‘The Sky Tower', en 360° graders roterende bar der du kan se byen fra alle vinkler. Vil du holde deg oppe i høyden kan du også ta gondolen opp til fjellet Dajti.

Den tidligere kommuniststaten har hatt et utrolig dårlig veinett, men dette har blitt betydelig forbedret de siste årene. Det fleste byene har asfaltveier, det er kun noen steder på landsbygdene som ikke har skikkelige veier enda.

Har du lyst til å se hva Albania har å tilby må du kjøre rundt. Noen av de fine strendene i Albania inkluderer Gijiope Beach og Livadh beach, men skal du finne de øde stedene med det krystallklare turkise vannet må du utforske. Nord i Albania finner du byen Shkoder. Her kan du se slottet Rozafa som viss nok skulle ha blitt bygd av tre brødre og etter dette padle i havet som grenser til Montenegro. Helt sør er det varme kilder, nærmere bestemt i Benja, og mangler du overnatting kan du overnatte ved de varme kildene for nesten ingenting.

Andre populære steder i Albania inkluderer Rozafa festningen, som har utsikt over byen, og de romerske og greske ruinene i Butrint, nær Saranda Butrint. Butrint er en av tre UNESCO- verdensarvområder i Albania (de andre er Gjirokastra og Berat)

Hva er den enkleste måten å komme seg rundt i Albania?

Før var det ikke anbefalt å leie bil i Albania, siden veinettet var dårlig, men nå de siste årene har dette forandret seg og er den enkleste måten å se landet på. Det finnes en togstrekning i nord, men den er treig og det er kun de som ikke har råd til noe annet som tar det. Ellers bruker de lokale en del taxier eller minibusser, de kan ofte være veldig trange, men er et godt alternativ dersom du ikke har lyst til å kjøre.

Når er den beste tiden å bestille fergeturer til Albania?

Vintrene i Albania er milde, men det er ingen badetemperatur. De mest populære tidene å reise til Albania er i juli og august, men det er fine temperaturer tidlig på våren og på sensommeren. Bestiller du utenfor sesong vil du også få billigere fergebillett. Husk å bestill god tid i forveien.

Les mer Les mindre

Populære Fergeselskaper

 • Grandi Navi Veloci
  • Få pris
 • Adria Ferries
  • Få pris
 • Ventouris Ferries
  • Få pris
 • A-Ships Management S.A
  • Få pris
Se alle fergeselskaper

Albania anmeldelser

 • "Første tur med ferge noensinne"

  Det skal sies at meg og kjæresten min hadde forventet noe som var verre og ikke behagelig for passasjerer, men heldigvis var alt godt! Vår tur var en nattferge fra Durres, Albania til Bari, Italia den 15 september. På grunn av storm, trodde vi at vi skulle være i nærheten av toalettet, hvis dere forstår hvad jeg mener…. Innsjekking starter mer enn 3 timer før avgang. Vi var noen av de første som kom gjennom passkontrollen og fikk lugaren vår. Akkurat som hele skipet, er lugarene temmelige gamle. Vi snakket med personalet som fortalte oss at denne ”maskinen” har vært i bruk siden 1974! Nesten 40 år på vannet er nokså godt arbeid, sammenlignet med det dette skipet kunne tilby reisende for 30 år siden! Fasilitetene er gamle, men gode. Brus og bad er enkel, men god. Selve lugaren var ikke så behagelig, da vi gjerne ville ha to senger ved siden av hverandre, men fikk køyesenger, slik at jeg sov over kjæresten min. Men da vi forlot fergen, så vi at det var lugarer med vindu og to senger ved siden av hverandre. Støyen fra motoren var en smule irriterende til å starte med, da vi sto i Durres. Men etter vi falt i søvn, nøt vi nesten lyden fra motoren. Dessverre kan man bare betale i euro, noe som vi virkelig ikke forstår. Vi lever i det 21. århundret, denne fergens rute er velkjent av personalet, og de vet at det er mange albanske mennesker som reiser til Italia. Det italienske personalet var uhøflige og ville ikke akseptere albanske Lek. Dette er selvfølgelig ikke personalets skyld; de gjør bare hva de får beskjed på. Men det betyr ikke at de skal være uhøflige og uvennlige om bord! De skal være kompetent, profesjonell og tolerant. Mye av personalet var fra andre land; Kroatia, Montenegro, Filippinene, Italia, Ukrania, Russland osv. Alt i alt, var det en behagelig tur. Jeg vil anbefale reisende å bestille en lugar med vindu, toalett og bad. Vi reiste uten bil, så for oss ville sitteplasser koste omkring EUR 90, men prisen for en lugar for oss begge var EUR 150. Det var billigere og hyggeligere for oss :) Ønsker alle en sikker reise!

  Les mer Les mindre
 • "Motorsykkel"

  Vi tok en natte ferge og da vi kjørte oppad rampen, var vi glade for at overflaten var tørr (det samme når man skal ned igjen). Vi skulle selv feste syklene, og var heldige at det bare var to av oss, da vi bare kunne se to ledninger? Lugaren var ren, liten, det var to senger, hvor man behageligt kunne sove. I forhold til spisning om bord, kan vi ikke omtale oss, da vi spiste middag før vi kom om bord. Personalet om bord var vennlige og forsøkte å besvare alle spørsmålene dine.

  Les mer Les mindre
 • "Elsker dette skipet!"

  Jeg var om bord i mer enn 10 måneder som 3. ingeniør og nøt virkelig oppholdet mitt. Jeg håper at jeg kan komme tilbake om bord snart!

  Les mer Les mindre
 • "4 timers ventetid på parkeringsplassen"

  Etter 4 timers ventetid ved sjekker inn parkeringsplassen i Bari forventet vi i det miste en viss standard om bord. Det var skittent og dårligt vedlikeholdt, men i det miste fant vi en viss trøst i baret, hvor personalet var vennlige og artige…

  Les mer Les mindre

Ombord på fergene

Finn ut hvordan det er ombord på fergene før du reiser.

Fergeguider, videoer og anmeldelser​

Ruter og havner i Albania